20 év vezetői tapasztalata 20 pontban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

20 év vezetői tapasztalata 20 pontban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A vezetői képességek olyan kompetenciák, amelyek lehetővé teszik egy személy számára, hogy hatékonyan irányítsa és motiválja az embereket, és hogy sikeresen vezesse a csoportokat vagy szervezeteket. A vezetői képességek számos különböző személyiségjegyet, képességet és tulajdonságot foglalnak magukban.

Ezek a pontok azonban nem csak a vezetőknek szólnak, hanem mindenkinek, aki többre vágyik az élettől, aki szeretne teljes szívvel élni és a legtöbbet kihozni magából. Mert mindenki vezető lehet a saját életében, és mindenki képes arra, hogy pozitív változást hozzon létre a világban.

jó vezető

Nézz a tükörbe

Vezetőként, amikor valami nem a tervek szerint alakul, az első lépés az, hogy belenézz a tükörbe. Mint a kapitány, aki a hajót irányítja, a te kezedben van a kormány. Ha a hajó rossz irányba halad, ne másokat hibáztass, hanem nézz a tükörbe. Emlékezz a hajóra, amit irányítasz!

A világ néha kegyetlen

A vállalkozások világa néha kegyetlen lehet. Lehet, hogy te tisztességesen játszol, de ne várd el, hogy mások is így tesznek. Ez olyan, mint a dzsungel, ahol mindenki a túlélésért küzd. Az a lényeg, hogy te tartsd meg az integritásod és a tisztességed, akkor is, ha mások nem játszanak fair módon.

A potenciálod kiaknázása elidegeníthet néhány embert

Teljes képességeid kibontakoztatása néha távol tarthat másoktól. Nem mindenki fogja felfogni vagy támogatni azt a lelkesedést, ami benned ég. De ne feledd, a sas sem azért száll magasan, mert mások szeretnék, hanem mert ő maga választotta ezt az utat. Ne aggódj, ha mások nem értik, miért vagy olyan elszánt. Járd a saját utad!

Az ellenállóképesség nem elég

Az „ellenállóképesség” nem elég. Túl kell lépned az „ellenálló” státuszon. Törhetetlennek kell lenned, aki minél több ütést kap, annál erősebbé válik. Gondolj a szuperhősökre: Minél több ütést kapnak, annál erősebbek lesznek.

A kudarcok azok a kövek, amikre lépve elérheted a csúcsot

Az utad tele lesz kudarcokkal, elutasításokkal és szívfájdalommal. De ne feledd, vagy nyersz, vagy tanulsz. Nincsenek kudarcok, csak leckék. A kudarcok azok a kövek, amikre lépve elérheted a csúcsot!

A vezetés nem a hatalomról szól

A vezetés nem a hatalomról, az irányításról vagy a státuszról szól. A vezetés a mások szolgálatáról szól, még akkor is, ha ez kényelmetlen vagy kellemetlen. Gondolj a tűzoltókra: Ők is szolgálják a közösséget, még akkor is, ha ez néha veszélyes és nehéz.

A világ nem lineáris

A tevékenységednek 20%-a fogja előállítani a teljes eredményednek 80%-át. Az életedben lévő emberek 20%-a fogja előállítani a lehetőségeidnek 80%-át. A te feladatod az, hogy azonosítsd ezt a 20%-ot. Gondolj a gyümölcsfára: nem minden ág hoz gyümölcsöt, de a legtermékenyebbek adják 80%-ot.

Szelektálj

Ugyanolyan fontos eldönteni, kivel nem fogsz többé időt tölteni, mint azt, kivel fogsz. Mint a kertész, aki eltávolítja a beteg növényeket, hogy ne fertőzzék meg a többit, neked is meg kell hoznod néha ezt a nehéz döntést.

Nem kell mindent tudnod

A feladatod nem az, hogy mindent elsajátíts. A feladatod az, hogy helyesen azonosítsd, mi az, amit tudni kell - majd találd meg azt az embert, aki 10-szer jobb nálad abban. Gondolj a futballcsapatra: nem minden játékos játszik minden pozícióban, de mindenki a legjobb a sajátjában.

Cselekedj

Az amatőrök úgy gondolják, hogy az érzés generálja a cselekvést. A profik megfordítják a forgatókönyvet és tudják, hogy a cselekvés generálja az érzést. Döntsd el, hogy „profivá” válsz, és cselekedj, akár érzed, akár nem. Gondolj a sportolókra: nem mindig érzik úgy, hogy edzeni akarnak, de mégis megteszik, mert tudják, hogy a cselekvés hozza az eredményt.

Szembe kell nézned a saját démonjaiddal

A teljes potenciálod kibontakoztatásához szembe kell nézned a saját démonjaiddal. Mint a hegymászó, aki a csúcsra törekszik, neked is meg kell küzdened a belső félelmeiddel és kételyeiddel.

Perfekcionizmus

A tökéletességre törekvés nem más, mint halogatás álcában. Gyakorold, hogy „elküldöd, mielőtt készen vagy”... azt a beszédet, azt a terméket, azt a tervet, azt a prezentációt.

Értékeld a fontos pillanatokat

Ha plusz 5 percet kapsz az életed végén, nem fogod arra használni, hogy lezárj még egy üzletet. Hosszabban fogod ölelni a szeretteidet. Elmondod nekik, mennyire szereted őket. Mennyire törődsz velük. Emlékezz erre, ma. Értékeld azokat a pillanatokat, amikor együtt vagy a szeretteiddel, mert ezek a pillanatok a legértékesebbek.

Maradj egészséges

A legjobbat nyújtani az egészség és az otthon terén szándékosságot igényel. Definiáld, hogy mi néz ki a legjobban mindkettőben. És bizonyítsd ezt nap mint nap. Gondolj a profi sportolóra, aki naponta edz, hogy formában maradjon. Neked is naponta kell dolgoznod az egészségeden és otthonodon.

Légy következetes

A következetesség és a kemény munka a siker alapkövei. Ha nem vagy ott, ahol lenni szeretnél, valószínűleg nem voltál elég következeted. Gondolj a profi zongoristára, aki órákat tölt a zongoránál, hogy tökéletesítsen egy darabot. Neked is ugyanennyi kitartásra van szükséged.

Népszerűség vs. tisztelet

A vezetés magában foglalja a kemény, népszerűtlen döntések meghozatalát. Kevesebb a szimpatikus lenni, és több a tényleges tiszteletben részesülni. Mint a bíró, aki néha népszerűtlen döntést hoz, de mindig a törvényt szolgálja, neked is hasonlóan kell cselekedned.

Teremts értéket

Az üzlet nem a pénzről szól. Az értékteremtésről szól. Ha az értékre összpontosítasz, a pénz követni fog. Gondolj a mesterszakácsra, aki mindig a legjobb alapanyagokból készíti el az ételeket. Az ő célja nem az, hogy pénzt keressen, hanem hogy ízletes ételeket készítsen. Az értékteremtésre összpontosít, és a pénz következik.

Kevesebb beszéd, több odafigyelés

A jó vezetők többet hallgatnak, mint beszélnek. Értékelik a különböző nézőpontok megértésének értékét. Mint a bölcs tanár, aki mindig készen áll meghallgatni a diákjait, neked is hasonlóan kell cselekedned.

Nézz szembe a kihívásokkal

Őszintén szólva, fogalmad sincs arról, mire vagy képes. A teljes potenciálod messze túlmutat azon, amit gondolsz róla. Ne korlátozd magad. Mint a cirkuszi artista, aki olyan trükköket hajt végre, amelyeket mások lehetetlennek tartanak, neked is bátran kell szembenézned a kihívásokkal.

Légy példakép

Mint vezető, te vagy a példakép a viselkedésben, olyan, amelyet viszontlátni szeretnél. Ne várj el megbízhatóságot, ha magad nem vagy megbízható. Gondolj a kapitányra, aki az első, aki felkel, és az utolsó, aki lefekszik a hajón. Ő a példakép, és neked is az kell, hogy legyél!

Záró gondolatok

Minden nap új lehetőség arra, hogy jobb emberré váljunk. Ne féljünk a hibáktól, a kudarcoktól, mert ezekből tanulunk a legtöbbet. Legyünk bátrak, legyünk elszántak, és mindenekelőtt, legyünk kitaróak és konzekvensek.

facebookMegosztás Facebook-on