HR-esek Bérezése 2024: Aktuális Trendek és Elvárások
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

HR-esek Bérezése 2024: Aktuális Trendek és Elvárások

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

HR-esek Bérezése 2024: Aktuális Trendek és Elvárások

A Hays Hungary által megjelentetett Salary Guide kiadvány évek óta az álláspiac egyik meghatározó elemzése, amely átfogó képet ad a különböző szakterületeken belül tapasztalható jövedelmi viszonyokról. Legutóbbi jelentésük fényt derített a HR szakma aktuális bérezési trendjeire, ami különösen fontos információforrás lehet mind a munkavállalók, mind a munkaadók számára.

Bérezési Távlatok HR Szakterületen

Az elemzés szerint a HR munkakörök bérezése széles skálán mozog, attól függően, hogy pontosan milyen pozícióról van szó. Az adminisztrátori pozícióktól kezdődően, ahol a havi bruttó fizetés átlagosan 350 ezer forinttól indul, egészen a HR igazgatói pozícióig, ahol a havi jövedelem elérheti akár a bruttó 2 millió forintot is, számtalan lehetőség áll a szakemberek előtt. Kiemelkedően magas jövedelmet érhetnek el azok, akik informatikusok toborzására specializálódnak, akik akár 1,2 millió forintos havi bért is kaphatnak.

A HR Szakma Jövőjének Trendjei

Moldován Krisztián, a Hays Hungary senior csoportvezetője rávilágított néhány fontos szakmai trendre, amelyek az elkövetkezendő időszakban várhatóan meghatározóak lesznek. Köztük kiemelendő:

  • Home Office Lehetőség: A távmunka továbbra is kulcsszerepet játszik a tehetségek megszerzésében és megtartásában. Azok a vállalatok, amelyek rugalmas home office lehetőségeket kínálnak, előnyt élveznek a munkaerőpiaci versenyben.
  • Szakmai Fejlődés: A tanulásra és fejlesztésre való nagyobb hangsúly a HR-es gyakorlatokban nem csupán a munkavállalók elvárása, hanem egyre inkább alapvető követelmény a hosszú távú sikerhez.
  • Multinacionális Tapasztalat: Értékes tudás szerezhető a kis- és középvállalkozásoknál, ahol sokoldalú tapasztalatot lehet szerezni. Ezek a készségek később nagyobb, nemzetközi cégeknél is kamatoztathatóak.

Bérfeltételek és Munkaerőpiaci Kihívások

Az elemzés kitér arra is, hogy noha sokan vizsgáznak le HR szakon és sok junior pozíció könnyen betölthető, az igazán kihívást jelentő munkakörök azok, ahol legalább 5 év releváns tapasztalattal rendelkező, angolul beszélő bérszámfejtő menedzsereket keresnek. Emellett kiemelt figyelmet érdemelnek azok a pozíciók, ahol a fizetés meghaladja az 1 millió forintos határt, például a HR Business Partner vagy HR igazgatói pozíciók.

Összefoglalás

A Hays Hungary jelentése értékes betekintést nyújt a HR szakma jelenlegi és jövőbeli bérezési trendjeibe, valamint a szakemberekre váró kihívásokba és lehetőségekbe. A HR szakértőknek érdemes figyelmet fordítaniuk a folyamatos tanulásra, a home office lehetőségek biztosítására, valamint a multinacionális tapasztalatok szerzésére, hogy megfeleljenek a változó piaci elvárásoknak és kiemelkedjenek a munkaerőpiaci versenyben.

facebookMegosztás Facebook-on