Mentor Programot Indítanak Pályakezdők és Tapasztalt Munkavállalók Egymás Közötti Tudásmegosztására
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Mentor Programot Indítanak Pályakezdők és Tapasztalt Munkavállalók Egymás Közötti Tudásmegosztására

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Új Kezdetek: Mentorprogram a Fiatal Szakemberek Sikeréért

Egy új kezdeményezés kerül bevezetésre, amely a generációk közötti tudás-átadást és a pályakezdők munkaerőpiacra való sikeres bekapcsolódását célozza meg. Jövő januárban induló, mintegy 2,6 milliárd forintos keretösszeggel rendelkező kormányzati foglalkoztatási programról beszélt a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára, Czomba Sándor.

Munkakör-Megosztás: A Fiatalok és a Veteránok Találkozása

Ez a kezdeményezés különösen azokra fókuszál, akik a nyugdíj kapujában állnak, ugyanakkor bőven rendelkeznek tapasztalattal, melyet a pályakezdőkkel szeretnének megosztani. Az állam ezzel a lépéssel nem csak a tudás átadását könnyíti meg, hanem a vállalkozások számára is zökkenőmentes utánpótlást biztosít.

Gazdasági Ösztönzés: Pénzügyi Támogatás Mindkét Félnek

A program generózus támogatást kínál: a mentoráló szakember munkabérét havi 150 ezer forintos bérkiegészítéssel, míg a pályakezdő munkavállalót maximum a garantált bérminimum 75%-ig, tehát 244 500 forintig segíti. Ezáltal anyagi ösztönzést nyújt mindkét részvételi oldalnak.

Mentor Program 2024

A maximum egyéves időtartamra szóló támogatás révén a vállalkozások könnyebben átvészelhetik a munkaerőváltás időszakát, bízva abban, hogy a fiatal generációk beilleszkedése gyors és hatékony lesz.

Hol Tájékozódhat? OFA Nonprofit Kft. Nyújt Válaszokat

Az OFA Nonprofit Kft. januárban hozza nyilvánosságra a program pontos részleteit, így az érdeklődők a vállalat weboldalán meríthetnek bővebb tudást a pályázás és részvétel feltételeiről.

Az új foglalkoztatási program nem csupán a következő generáció szakmai növekedését kívánja elősegíteni, hanem hozzájárul az ország gazdasági stabilitásának fenntartásához is, hiszen az átmeneti generációs váltást hidalsó stratégiát nyújt az üzleti szektor számára.

facebookMegosztás Facebook-on