Nógrád Megyében Az Ifjúsági Garancia Program Sikere: Több Mint 6700 Fiatalnak Új Remény
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nógrád Megyében Az Ifjúsági Garancia Program Sikere: Több Mint 6700 Fiatalnak Új Remény

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Az Ifjúsági Garancia kinyújtja kezét: Nógrádi sikerrel a fiatalokért

Nógrád megyében ünnepi hangulat van, hiszen egyik legfontosabb munkaerőpiaci kezdeményezése, az Ifjúsági Garancia program monumentális sikerrel zárult. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) által életre hívott projekt jóvoltából nem kevesebb, mint 7,788 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak meg a jelentőségteljes potenciállal bíró fiatalok.

Újraértelmezett jövőkép: Munkaerő-piaci lehetőségek bővítése

2015 januárjától kezdődően az Ifjúsági Garancia kiemelkedően fontos missziót vállalt magára: a 25 év alattiak számára olyan hivatalos ajánlatokat biztosított, melyek nemcsak megakadályozták a tartós munkanélküliség veszélyét, hanem új távlatokat is nyitottak. A korosztálybeli célcsoport – akik nem részesültek sem oktatási, sem pedig foglalkoztatási formában támogatásban – a járási hivatalok segítségével 4-6 hónapra jobb kiindulási pozíciót kaptak.

A minőség elsőbbsége: Álláskereső fiatalok megújult tanácsadása

Az Ifjúsági Garancia nem csak abban jeleskedett, hogy az állást kereső fiataloknak segítséget nyújtott, de a komoly hangsúly az is volt, hogy nem közfoglalkoztatottként kell kiharcolniuk helyüket a munka világában. A minőségi, személyre szabott munkalehetőségek kínálat növelése érdekében a vármegyében működő felnőttképzők, munkáltatók, civil szervezetek és több mint húsz projektmunkatárs összefogott.

A számadatok magukért beszélnek: Félsiker a nógrádi fiatalok körében

Még ha az Ifjúsági Garancia program eredményei a várakozást meghaladóan is jók, ez önmagában nem elégítette ki a terveket. A tiszteletreméltó 6749 fiatal jelentős mértékben kihasználta a program kínálta előnyöket, amelyek között bér-, képzési, utazási és vállalkozásindítási támogatások is megtalálhatóak. A siker mércéjét bizonyítja a résztvevők fél év elteltével mutatott foglalkoztatottsága: közelük 48%-ban már olyan helyen dolgozott, ahol megállja a helyét támogatás nélkül is.

facebookMegosztás Facebook-on