Jelentős béremelés a B. Braun gyöngyösi gyáránál: Dolgozók jövedelme a magasba szökik
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Jelentős béremelés a B. Braun gyöngyösi gyáránál: Dolgozók jövedelme a magasba szökik

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Bérdinamika: a B. Braun gyöngyösi üzemében

A B. Braun Medical Kft. gyöngyösi gyárának dolgozói igazán ünnepelhetnek: szerelék-összeállítóik jelentős, 13%-os bruttó alapbér-növekedést könyvelhetnek el. Ennek a pozitív változásnak az alapjait egy friss megállapodás rakta le, melyet a cégvezetés és a szakszervezet képviselői pecsételtek meg.

Jövedelmi kilátások: Több mint puszta számok

A B. Braun-nál nem csupán az alapbér emelkedik: a teljes juttatási csomag, beleértve a bónuszokat, prémiumokat és SZÉP-kártya juttatást, egy átlagos hónapban bruttó 620 ezer forint feletti jövedelmet ígér a munkavállalóknak, amely éves szinten 16%-os emelkedést jelent.

A B. Braun sikerének titka

A cégnél végrehajtott bérfejlesztés nem más, mint a 2023-as sikeres üzleti év eredménye. A vállalat globális növekedése elérte a 8,5 milliárd euró árbevételi határt, ami a mintegy 65 ezer alkalmazottat foglalkoztató, 64 országban tevékenykedő több mint 300 leányvállalat lenyűgöző eredménye. Külön kiemelést érdemel, hogy a magyar műveletek – művese-hálózat, gyártás és szoftverfejlesztés –, különösen fontos szerepet töltenek be a cégcsoport életében.

Gazdasági látlelet: Bevétel és profit terén is erősödik a B. Braun

A gyöngyösi üzem, mely 1700 munkavállalót alkalmaz és évente 70 millió orvosi eszközt állít elő, a cégcsoport magyarországi teljesítményének jelentős részét képviseli. A 2021-es 2,6 milliárd forintos nyereség és 58 milliárd forintos árbevétel után 2022-ben közel 700 millió forintos eredménnyel és 67 milliárd forintos bevétellel zárta az évet, és a jelek szerint a növekedési tendencia 2023-ban is folytatódik.

Béremelés a B. Braun gyöngyösi gyáránál

A B. Braun gyöngyösi gyárában az alkalmazottak számára kínálkozó új lehetőségek és a vállalat üzleti eredményei egyértelműen pozitív képet festenek. A bérnövekedés annak a jele, hogy a cég értékeli munkavállalói hozzájárulását, és elismeri azokat az erőfeszítéseket, amelyek a gyár és a teljes cégcsoport sikereit elősegítik.

facebookMegosztás Facebook-on