Ingyenes Orvosi Szűrővizsgálat a Főváros Önkormányzataiban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Ingyenes Orvosi Szűrővizsgálat a Főváros Önkormányzataiban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Az ingyenes orvosi szűrés fontossága a fővárosi önkormányzatoknál

A főváros több kerületében dolgozó emberek számára továbbra is biztosított lesz az évente egyszeri ingyenes, szakszerű egészségügyi szűrővizsgálat lehetősége. Ez a lépés kiemelten fontos egy olyan időszakban, amikor az állami szintű kötelező orvosi alkalmassági vizsgálatok már nem részei az egészségügyi rendszernek.

Az önkormányzati támogatás és annak jelentősége a munkavállalók életében

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere éles kritikát fogalmaz meg a közelmúltban történt változások kapcsán. Facebook-bejegyzésében szót emel azon munkavállalók nevében, akik számára az éves szűrővizsgálat az egyetlen alkalom volt az orvoshoz való hozzájutásra. Az ilyen vizsgálatok nélkülözhetetlenek az egészség megőrzésében és betegségek korai felismerésében.

A kerületek válasza a kötelező vizsgálatok eltörlésére

A kerületi önkormányzatok válaszul bejelentették, hogy nem csak felvállalják a szűrővizsgálatok költségét, de szabadnapot is biztosítanak dolgozóiknak, ha szűrővizsgálaton vesznek részt. Ezzel elősegítik a vezető halálokok kiszűrését – köztük a rák, szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegség szűrését. A kezdeményezést minden önkormányzati cégnél ajánlják bevezetni.

Ingyenes Orvosi Szűrővizsgálat: A prevenció hosszú távú hasznai mindenki számára

Őrsi szerint az egészségmegőrzés és a prevenció hosszú távon mindenkinek előnyös – a munkavállalótól kezdve a munkaadón és az államon keresztül. Az egészségügyi szűrővizsgálatok nem csak életeket menthetnek meg, de csökkentik az egészségügyi kiadásokat is, így mindenkinek érdeke a juttatások és szolgáltatások ilyen irányú támogatása és erősítése.

facebookMegosztás Facebook-on