Szabadság - ki nem vett napjainak kezelése: Kérdések és válaszok a szabadság pénzben történő megváltásáról
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Szabadság - ki nem vett napjainak kezelése: Kérdések és válaszok a szabadság pénzben történő megváltásáról

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Szabadságkezelés az év végén: Mit tehetünk ki nem vett napjainkkal?

Ahogy közeledik az év vége, sokan kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem vették ki az összes rendelkezésre álló szabadságukat. A tévhitekkel ellentétben azonban a szabadságokat nem lehet pusztán pénzert megváltani, kivéve, ha a munkaviszony megszűnésekor rendelkezünk fel nem használt szabadsággal.

Az apasági és szülői szabadságok különleges helyzete

Különösen fontos kiemelni, hogy az apasági és a szülői szabadságok esetében még a munkaviszony megszűnése során sem lehetséges a monetáris megváltás. Ezeket a szabadságtípusokat kötelező természetben kiadni.

A szabadságok átvitele az új évre

Amennyiben idén nem volt lehetőség az összes szabadság kihasználására, felmerül a kérdés, hogyan kezelhetjük azokat? Egy lehetséges megoldás, hogy a szabadság kiadása az év utolsó napjaiban kezdődik, és a következő év elején fejeződik be. Fontos tudnunk, hogy ilyen esetben maximum öt munkanapot vihetünk át a következő évbe. Például, ha a szabadságot legkésőbb 2023. december 29-én kezdjük el, és a szabadság lejártakor még mindig 2024 januárjába nyúlunk, akkor a szabadság még 2023-as évnak számít.

Többletszabadság kezelése a munkaviszony megszűnésekor

Ugyanakkor előfordulhat, hogy valaki több szabadságot használt fel, mint amennyi időarányosan megilletné. Ilyenkor felmerül a felesleges szabadság visszakövetelésének kérdése. A jelenlegi szabályozás szerint azonban a többletszabadság nem követelhető vissza, tehát a munkavállaló nem tartozik felelősséggel, ha többet pihent, mint amennyi időt reálisan ledolgozott.

Szabadság - ki nem vett napjainak kezelése

Az év vége előtti szabadságkezelés megértése kulcsfontosságú minden munkavállaló számára. Tudatos tervezéssel és az előírt szabályok betartásával, elkerülhetők a szabadságokkal kapcsolatos felesleges feszültségek. FONTOS: Tájékozódjon jól a cégen belüli szabályokról és a jogi előírásokról, hogy a szabadságok kezelését a lehető legjobban orvosolhassa.

facebookMegosztás Facebook-on