Órabérek Rakétasebességgel: Fővárosi Fizikai Munkások a Csúcson
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Órabérek Rakétasebességgel: Fővárosi Fizikai Munkások a Csúcson

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Bérek a Magasban: A Fizikai Munkások Óradíja Húzóágazattá Avatkozott

Minden gazdasági mutató között kiemelkedik egy szám: az átlagosan közel 20 százalékkal emelkedett fizikai dolgozók órabére a fővárosban, amit a minimálbér emelkedése fűtött fel. A Trenkwalder által közel hétezres mintán végzett elemzés fényt derített: a fizikai munkát végző specialisták, illetve kevésbé képzett munkások bére 1952 forintra kúszott fel, ami egy év alatt 19,8 százalékos emelkedést jelent.

Régiós Perspektíva: Hol Keresnek a Legtöbbet a Munkások?

Míg a bérkülönbségek régiók között nem mutatnak nagy eltéréseket, a közép-dunántúli és a fővárosi övezetek kiugróak: itt az átlagórabérek 2100 és közel 2600 forint között mozognak.

Minimálbér-emelés és Infláció: Mi Mozgatja a Bérpiacot?

A minimálbér emelése nem csupán a számokban hagyott nyomot, hanem a munkavállalók pénztárcájában is. Viktor Hamrák, a Trenkwalder szakértője szerint a bérnövekedés éves üteme 13-15 százalék körül mozoghatna a minimálbér nélkül. A decemberi, csökkent inflációs rátával is a reálbérek ismét növekedő tendenciára váltottak.

A Szellemi Középvezetők Fizetésén is Szárnyalni Látnak

Háromszoros hurra a szellemi középvezetőknek, akiknél is az évvége felé már két számjegyű bérnövekedést üdvözölhettünk, annak ellenére, hogy e területen hagyományosan csak januárban szokás a fizetéseket rendezni.

Stabilan Magas Fluktuáció a Szolgáltatóközpontokban – Változás a Láthatáron?

Bár a szolgáltatóközpontok (SSC-k) középvezetői esetében a béremelkedés alacsonyabb, a fluktuáció továbbra is 4 százalékos. Nagy kérdés, hogy ez hogyan befolyásolja a jövőbeni béremelési stratégiákat.

facebookMegosztás Facebook-on