Üzemanyagár-emelés 2024 : Mol Stratégiai Húzása: Kétlépcsős emelés a Jövedékiadó Változások Tükrében
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Üzemanyagár-emelés 2024 : Mol Stratégiai Húzása: Kétlépcsős emelés a Jövedékiadó Változások Tükrében

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Mol Két Részre Osztja az Üzemanyagárak Emelését az Újévi Jövedékiadó-Változások Miatt

Az új év gazdasági változásait szem előtt tartva Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója a közelmúltban nyilatkozatban erősítette meg, hogy a vállalat döntött úgy: a jövedékiadó közelgő emelését nem egy, hanem két etapban vezeti be. A lépést az indexelést követő első naponta és az azt követő két héten belül történő emelkedés meghatározza, mely először 20, később további 21 forintos növekedést jelent.

A Jövedéki Adó Uniós Szintű Emelkedése

A Pénzügyminisztérium, az Európai Unió irányelvei szerint, már jóvá is hagyta a jövedéki adó emelkedését. Ehhez kapcsolódóan előzőleg Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is felvetették a jövedékiadó-emelés felülvizsgálatának lehetőségét, azonban ez a tervezett ellenőrzés végül elmaradt, és anélkül maradt az őszi adócsomag tervezése.

Mol Reagálása a Makrogazdasági Változásokra

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója már früstben hangsúlyozta, hogy a jövedéki adó növekedne fog, ami jelentős árfelhajtó hatással bír majd a következő évben. A vállalat mostani döntése szerint a dupla lépcsőzöttségű emelés lesz érvényben. A piacra gyakorolt hatás függ majd a további makrogazdasági tényezőktől is.

Aktuális Üzemanyagárak és Azok Hatása a Fogyasztói Magatartásra

A tavalyi év hasonló időszaki árakkal összehasonlítva jelentős, közel 100 forintos csökkenést tapasztalunk a piacon. Ebben a kontextusban a Mol figyelemmel kíséri az árcsökkenéseket, majd aszerint készít stratégiát az új áremelés bevezetésére. A vállalat célja, hogy ezt a fogyasztói terhet kedvezmények formájában tompítva vigye be a piacra, a keletkező plusz költségek így nem terhelik egyből a fogyasztókat.

Közösségépítés Kapcsolatban a Fogyasztói Kedvezményekkel

A Mol különös hangsúlyt fektet a vásárlói lojalitás növelésére, így a vállalat promóciós tevékenységének középpontjában a közösségépítés áll. Az ügyfelek a kedvezményeket pozitívan fogadják, és a vállalat tovább kívánja erősíteni ezt a kölcsönös tiszteletet.

Üzemanyagár-emelés 2024: Összességében Várható Üzemanyagárak Jövőbeli Alakulása

Az idei év második felétől már az adóemelések és az árcsökkentések változó dinamikája miatt egyértelmű árcsökkenés volt tapasztalható az üzemanyagok piacán, de a jövedékiadó-változással kapcsolatos terv szerint ezen kívül a fogyasztókat megillető kedvezményekkel együtt egy komplex árképződési stratégiát alkalmaz a Mol az elkövetkezendő időszakban.

facebookMegosztás Facebook-on