Karácsonyi Ajándék a Családoknak: Korábbi Támogatások!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Karácsonyi Ajándék a Családoknak: Korábbi Támogatások!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Korai Megérkezés: Családtámogatási ellátások az ünnepek elé

Már a karácsonyi készülődés idején a bankszámlákra pottyanhat a segítség számos magyar család számára. A Kulturális és Innovációs Minisztérium legújabb bejelentése értelmében a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) jóval korábban, a decemberi ünnepek előtt kerülnek kiosztásra. Hornung Ágnes államtitkár üzenetéből kiderül, hogy az intézkedés több mint 1,1 millió családot fog érinteni ebben az évben.

Utalások időpontja: Mikorra várhatóak?

Jól jegyezzük meg a dátumokat, hiszen a bankszámlákra december 21-én érkezik a várt összeg, míg a Magyar Posta ugyanezen a napon kezdi meg a családtámogatási összegek kézbesítését. Azok számára tehát, akik postai úton kapják meg támogatásaikat, szintén ekkor vehetik kezükbe a meglepetést.

A támogatások mértéke nem változott

Fontos kiemelnünk, hogy az érintett támogatások összegét 2008 óta, vagyis immáron 15 éve nem módosították. Ez azt jelenti, hogy a gyes és gyet havi bruttó 28 500 forint, nettó 25 650 forint értékben, míg a családi pótlék egy gyermek után havi 12 200 forintot tesz ki – mindez nem egyedülálló szülők esetében.

Januári nyugdíjak: A megszokott időben

Azoknak, akik már a nyugdíjazás időszakát élik, fontos lehet, hogy a januári nyugdíjak kifizetése változatlanul, a megszokott időpontban, azaz hónap 12-én történik meg. A Magyar Államkincstár naptára e tekintetben megbízható iránymutatást nyújt évről évre.

Családtámogatási ellátások

Az év végi ünnepek közeledtével több mint egy millió család számára jelent megnyugvást, hogy a családtámogatások idén is előbb érkeznek meg. Az állami támogatások mértékének változatlansága mellett a kifizetések időzített előrehozatala kifejezi a családok iránti törődést és a karácsonyi időszak fontosságát. Az új év közeledtével is mindenki számíthat a rendszeres hozzájárulásokra. Ezzel biztosítva van, hogy a magyar lakosság minden tagja békés és gondtalan karácsonyt ünnepelhessen.

facebookMegosztás Facebook-on