Diploma nélküli karrierek hódítanak az USA-ban: a top megélhetési lehetőségek
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Diploma nélküli karrierek hódítanak az USA-ban: a top megélhetési lehetőségek

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A diploma nélküli karrier választása és a ragyogó jövedelem lehetőségei

Az amerikai munkavállalói piac jelentős átalakuláson megy keresztül, amint egyre több ember fordul el a hagyományos felsőoktatási útvonaltól, és a diploma nélküli lehetőségek felé orientálódik. A Google Trends által nyilvánosságra hozott, és a CNBC-vel megosztott adatcsokrok szerint ezen álláslehetőségek iránti keresések már történelmi csúcsokat döntögetnek.

A munkavállalók új prioritásai: Rugalmasság és értékes képesítések

A diploma nélküli, mégis jól fizető munkák keresése mellett a munkavállalók preferenciái elsősorban a rugalmasságra irányulnak. Valószínűleg ez a trend is motiválja őket, hogy alternatív karrierek felé nézzenek megújuló érdeklődéssel. Az amerikai munkahelyek nagyjából háromnegyede magasabb főiskolai végzettséget kíván, míg a lakosság csak töredéke birtokolja az ilyen típusú oklevelet, ami súlyos szerkezeti egyensúlyhiányt eredményez a munkaerőpiacon.

Az év legtrendibb diplomamentes állásai

November hónapban az állások között az ingatlanügynöki pozíció tündökölt a rangsor élén, ezt követte a közjegyző és az utazási értékesítői szerep. Ezek az állások bár középfokú végzettséget igényelnek, nem kötelezik a jelentkezőket felsőfokú képesítés meglétére. A minősítések megszerzése viszont kötelező, ami államienténként változó időtartamú képzéseket von maga után.

Az anyagi megbecsülés hatása a karrier döntésekre

Külön érdekesség, hogy a Google kereső trendjei szerint a "magasan fizető, diploma nélküli állások" kiemelt figyelmet élveznek a felhasználók körében. Bár a fizetési skála változó, bizonyos pozíciók, mint az utazási ügynökök és ingatlanügynökök, vagy éppen közjegyzők, jelentős bevételt garantálhatnak az arra vállalkozóknak.

A bevételi lehetőségek tárháza

Az ingatlanügynökök és közjegyzők közül a legmagasabb bevételt elérő tíz százalék éves szinten akár 100 000, vagy annál is több dollárt keres. Emellett, a ZipRecruiter adatai szerint az utazási ügynökök átlagos jövedelme Amerikában évente megközelíti a 40 000 dollárt, míg az ingatlanügynökök és közjegyzők ennél lényegesen magasabb összegekkel gazdagodhatnak.

A diploma nélküli karrier választása egyre inkább vonzó alternatíva sok amerikai számára, akik rugalmas munkarend mellett és jelentős finansiális előnyöket élvezve építhetik fel szakmai pályafutásukat. Az átalakuló munkaerőpiac és a változó munkavállalói igények új lehetőségeket teremtenek, amelyeket egy jó karrierstratégiával a képesítések hiánya ellenére is megragadhatnak.

facebookMegosztás Facebook-on