Bérkiemelés Témaforró Célpontja - KKV-K Megközelítése a Fizetésnövelés Kérdéséhez 2023-ban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Bérkiemelés Témaforró Célpontja - KKV-K Megközelítése a Fizetésnövelés Kérdéséhez 2023-ban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

KKV-K Fizetéspolitikája: Mit Hosznak és Mit Nem 2023-ban?

Az idei év kezdete óta a kis- és középvállalkozások (KKV-k) bérstratégiájának kialakítása ismét komoly fejtörést okoz. Több mint négy kézből három mutató ugyanarra: a fizetésemelés távolodik. De ejnye, nem minden arany, ami fénylik! Szakmunkásaink megkönnyebbülhetnek, hisz az alapvonalt és a minimális megélhetést biztosító jövedelmeket megtoldották, így már januári hónaptól vastagabb a pénztárcájuk.

A fizetések megfagyása nemcsak egy finom bécsi kávé hideg változata, hanem komoly sokkot is jelent a market bátrabb szereplői számára. A megrendelések visszaesése gyakorlatilag lehűtötte a bérmelegedési lázat, és egy hideg valóságot tár elénk: a vásárlói erő csökkenésének kellemetlen lehajlása.

Közben a számok letapogatásával még további dermesztős tények bújnak elő a jéghideg adatok közül: a vállalkozások 9 százaléka már a kirúgások papírjait rendezgeti, míg a nagytöbbség pénzügyi viharok gyülekezését jegyzi meg idénre. No de gondoljunk csak... Aki nem kap emelést, az egyre keskenyebb ösvényen találja majd magát az életszínvonal kertjében, ellopta ezt a jóslatot a GKI-tól a pók.

Mit Sugalmaznak Kreálóik a Vállalkozásoknak?

Javasolnám, hogy ne vessünk el minden reményt! Optikánk változtatásával és diagnózisunk feltérképezésével új stratégiákat tudunk kovácsolni a fizetésemeléshez való közelítés csatájában. A szakmai és ésszerű bérpolitika lehet az élharcosunk a háborgó tengeren, ahol a dolgozói elégedettség és a céges túlélés mutatós egyensúlyozása az igazi próbatétel.

A kis- és középvállalkozásoknak most minden bátorságára szükségük van a bizonytalan gazdasági légkörben. Egy apró emeléssel is át lehet lendíteni a dolgozókedélyen, és kormányozni a hajót biztosabb vizek felé, miközben vigyázunk, hogy a vitorlát ne tépje szét egy váratlan szélvihar. Bölcsen kell tehát terelgetnünk a bérkiemelés variánsait, figyelembe véve nem csak a vállalatunk well-beingjét, hanem az alkalmazottaink hosszú távú motivációját is.

Talán

Célszerű tehát folyamatosan nyomon követnünk a helyzetet, friss hírekre és megoldásokra éhesen, táplálkozva az up-to-date adatokból és a gazdasági előrejelzésekből. Minden jel szerint a tavaszi szél idén nem csak a pihenőket és piknikezőket keresi fel, hanem a KKV-k szerződéskötési tárgyalásaiba is beköszön, mintegy emlékeztetve őket: Sosem késő újratervezni és merész új terveket szövögetni, mert a jövő kiszámíthatatlan, de az előrelátás és adaptáció mindig aranyat ér.

facebookMegosztás Facebook-on