A Fogyasztói Magabiztosság Csúcson: A GKI Felvétele Szerint Pozitív Pénzügyi Kilátások Uralkodnak
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Fogyasztói Magabiztosság Csúcson: A GKI Felvétele Szerint Pozitív Pénzügyi Kilátások Uralkodnak

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Fogyasztói Bizalom Örvendetes Növekedése

A GKI Gazdaságkutató legújabb jelentése szerint a lakosság optimizmusát nemcsak hömpölygőnek nevezhetjük, hanem az elmúlt évek legnagyobb mértékűugrását sikerült produkálniuk a várakozásokban. A fogyasztói bizalmi index, ahogy azt a mérik, szédítő magasságokba szökött, megközelítve a közel kétéves rekordot.

Pozitív Változások Mindannyiunk Pénztárcájában

A felmérést alaposan áttanulmányozva, két aspektus tűnik ki erőteljesen: a lakosság anyagi helyzetének megítélése illetve a gazdaság általános állapotára vonatkozó kilátások. A válaszadók szerint ezeken a területeken komoly javulásnak lehetünk tanúi, jelentősen előrelépve az elmúlt évhez képest.

A Jólét Vegyes Jelei: Infláció Versus Reáljövedelem

Bár az infláció enyhe növekedését tapasztaljuk, a munkanélküliségre vonatkozó előrejelzések kisebb javulást ígérnek, aminek talán mindenki örülhet. És míg a múltat kissé újraszínezték, az alapvető tendencia változatlanul a bizalom felé mutat. Nem véletlen, hiszen a rekordnak számító infláció időközben meredeken esett, ami párhuzamosan a bérek emelkedésével, újra lendületet adhat a lakosság vásárlóerejének.

Fogyasztásfronton Javulás Várható

Mindezek fényében nem meglepő, hogy a lakosság fogyasztási cikkekre szánt költései is pozitívabb megítélés alá esnek. Vélhetőleg mindez a kedvezőbb pénzügyi körülményeknek köszönhető, ami húzóhatásként működhet a gazdaságban.

Következtetések és Kilátások: A Fogyasztói Bizalom Jövője

Az elmúlt év viharai mögött hagyva, minden jel szerint, a magyar lakosság magabiztosabb pénzügyi helyzetben nézhet szembe a jövővel. Az erősödő fogyasztói bizalom ígéretes horizontot szab ki hazánk gazdasági és társadalmi prosperitásának szempontjából, amelyre mindannyian építhetünk.

facebookMegosztás Facebook-on