A 2024-es emelt összegű 13. havi nyugdíj folyósítása: minden, amit tudni érdemes
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A 2024-es emelt összegű 13. havi nyugdíj folyósítása: minden, amit tudni érdemes

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Kik jogosultak a 13. havi nyugdíjra 2024-ben?

Az állami gondoskodás újabb szintre lép 2024-ben, amikor is a polgárok széles körének életét könnyíti meg a kormány által biztosított emelt összegű tizenharmadik havi nyugdíj. Ez a juttatás azok számára válik elérhetővé, akik legalább a 2023-as év egy napján, illetve 2024 januárjában áldásban részesülnek többek között öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban és más, a törvényben felsorolt ellátásokban. Az ellátások teljes spektruma elérhető a nyugdíjguru.hu weboldalon.

Hogyan és mikor érkezik az emelt összeg?

Sokak szívét megnyugtató tény, hogy az érintetteknek nem kell külön kérelmet benyújtaniuk a kifizetés érdekében. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság gondoskodik róla, hogy az utalások 2024 februárjában rendben megtörténjenek. Minden egyes részlet, ami a folyósítás módját érinti, a következőképpen alakul:

Postai kifizetés

A hagyományos időpontban, a február havi nyugdíj kíséretében érkezik meg az extra juttatás, amelyet az utalványon külön sorban tüntetnek fel.

Belföldi bankszámlára történő utalás

Akik elektronikus úton kapják meg havi nyugdíjukat, azok számíthatnak arra, hogy 2024. február 12-én az emelt összeg is jóváírásra kerül a számlájukon.

Külföldi bankszámla esetén

Azok, akik nem belföldön, hanem külfölderől részesülnek ellátásukban, összevont formában, egy tételként kapják meg a tizenharmadik havi kiegészítést.

Mit érdemes tudni a jogosultság elvesztése esetén?

Amennyiben a jogosult 2024 januárjában elhuny, a törvény szerint a közeli hozzátartozók jogosultak a juttatás felvételére. Az ilyen jellegű kifizetés nem automatikus, tehát az érintetteknek külön kell kérvényezniük azt.

Az emelt összegű 13. havi nyugdíj 2024-ben

Az emelt összegű 13. havi nyugdíj 2024-ben jelentős támogatást jelent majd a rászorulók számára. Fontos hangsúlyozni, hogy a kifizetés módja átlátható és egyszerűsített, így maguk az érintettek is könnyebben tájékozódhatnak a részletekről. Maga a folyamat pedig a magyar állam kiterjesztett előrelátó gondoskodásának egyik kiváló példájaként szolgál.

facebookMegosztás Facebook-on