Hogyan növelheti 160 ezer forinttal a pénztárcáját a személyi kedvezménnyel!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Hogyan növelheti 160 ezer forinttal a pénztárcáját a személyi kedvezménnyel!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Hogyan járul hozzá az állam a súlyosan fogyatékos személyekkel szembeni szolidaritást?

A mindennapi élet kihívásaival küzdő, súlyos egészségügyi problémákkal élő emberek számára az állam által kínált anyagi támogatások jelentős segítséget nyújtanak. Az ilyen típusú segélyek egy része közvetlenül a munkavállalói jövedelemhez kötődik, így hozzájárulva az érintettek életminőségének javításához.

A személyi kedvezmény mint jelentős adóvisszatérítési lehetőség

A 2021-es évtől bekövetkezett szabályozási változások eredményeként, a személyi jövedelemadó mértéke lényegesen kedvezőbbé vált azok számára, akik súlyos fogyatékossággal élnek. A személyi kedvezmény mostantól a súlyosan fogyatékos magánszemélyek összevont adóalapját csökkenti. Ennek köszönhetően nő a ténylegesen megtakarítható összeg, amely havonta a minimálbér harmadára kerekítve, éves szinten összesen akár 160 ezer forintra rúghat.

A kedvezmény részletei és a jogosultság feltételei

Ki jogosult e kedvezmény igénybevételére? Az állapotukról szóló orvosi határozat birtokában azok a fogyatékos állapotú személyek vehetik igénybe ezt az adókedvezményt, akik legalább egy napot is fogyatékossággal töltöttek az érintett hónapban. A kedvezményt továbbra is azok az emberek kapják, akiknek meghatározott, szabályozásban rögzített betegsége van vagy rokkantsági járadék, illetve fogyatékossági támogatásban részesülnek.

Érdemes odafigyelni: Nem minden szívbetegség jogosít adókedvezményre

Tisztában kell lennie azzal, hogy nem minden betegségtípus esetén vehető igénybe az adókedvezmény. Bizonyos esetekben, ahol a betegség nem számít súlyos fogyatékosságnak, további egészségügyi feltételeknek is meg kell felelni. Ezért fontos, hogy minden érintett alaposan tájékozódjon a jogosultsághoz vezető úton.

A megváltozott szabályozások és adókedvezmények ismeretében az érintettek számára nyíló új lehetőségek jelentős előrelépést jelenthetnek anyagi helyzetük stabilizálásában. Ne hagyja ki ezt a lehetőséget, tájékozódjon és éljen az Önnek járó kedvezménnyel járó előnyökkel!

facebookMegosztás Facebook-on