Rekordmennyiségű földgáz áramlik Kínába: Orosz exportcsúcs az energiaágazatban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Rekordmennyiségű földgáz áramlik Kínába: Orosz exportcsúcs az energiaágazatban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Történelmi csúcson az orosz-kínai földgáz kereskedelem

A Gazprom, Oroszország energiaóriása, megdöntött egy újabb rekordot: soha nem látott mennyiségű földgáz-szállítmány indult Kína felé, ami új történelmi csúcsot jelent. A hatalmas növekedés hátterében a Chinese National Petroleum különleges igényei állnak, amelyek túlszárnyalták a Gazprom korábbi szerződéses kötelezettségeit.

Az elmúlt napokban a Gazprom bejelentette, hogy képes volt teljesíteni a növelt kínai igényeket, és ezzel rekordszintre emelte a napi földgáz-szállításokat a Power of Siberia 1 gázvezetéken keresztül. Az elsődleges cél a további szállítási mennyiségek biztosítása, laza szerződési megállapodásokkal és évi potenciális 50 milliárd köbméteres szállítási lehetőséggel a tervezett Power of Siberia 2 kapcsán.

A jövő évre vonatkozóan Oroszország ambiciózusan tervezi a 30 milliárd köbméteres export növelését, és ezt fokozatosan 38 milliárd köbméterre szeretnék emelni. Ezenfelül, a távol-keleti útvonalon további évi 10 milliárd köbméteres szállítmányokat terveznek. Ezek a lépések arra utalnak, hogy Oroszország a nyugat-európai piacok elvesztését követően gyorsan alkalmazkodik, és új értékesítési útvonalakat és lehetőségeket keres Kína felé.

Az európai eladások csökkenésének kompenzálására tett lépések világossá teszik, hogy a világ egyik vezető gáztermelője hogyan alkalmazkodik a változó geopolitikai és gazdasági realitásokhoz és törekszik új piacok feltárására az energiaforrások területén.

facebookMegosztás Facebook-on