Az Aldi és Spar is Mértéktartó Bérnövekedést Hirdet Meg
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Az Aldi és Spar is Mértéktartó Bérnövekedést Hirdet Meg

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Bérkiugrás a Kiskereskedelmi Óriásoknál: Az Aldi és Spar Béremlései a Láthatáron

Az Aldi Magyarország és a Spar egyaránt bejelentette, hogy az új év hajnalán voluminózus béremelésekkel kápráztatják el a munkaerőpiacot. Az Aldi esetében minden munkavállaló 12%-os mustárba mártott béremeléssel indíthatja az évet, írásban rögzítve az értékesítéstől a logisztikán át az irodai sférákig.

Aldi: Merész Lépések a Bevállalós Bérekért

Az emelkedő tendenciák eredményeként a fizikai dolgozók zsebébe havi bruttó 482 400 forint csusszan, mely egy éves hűség után már 500 900 forintra dagad. A logisztikai gyöngyszemek, akik a biatorbágyi központban szolgálatot teljesítenek, kezdőként bruttó 534 300 forint köszöntéssel indulnak, ám a csillagokat is elérhetik a 643 600 forintos bércsúcsokkal.

A vezetői karral sem bánnak kesztyűs kézzel; az évek során épített szolgálati idő aranyból foglalva a bérezés lassító nélküli autópályáján 906 500 és 1 399 800 forint közötti kényelmi zónát nyújtanak. Az informatikai mészárok is virulnak majd ennek hallatán, ugyanis a legkisebb rendszergazda is bronzos kört kereshet a 600 000 forintos kezdő csomagnál.

Az Aldi szerint majd' minden harmadik munkatárs több mint öt esztendőt köszönthet el a társaság sárga kasszáinál, és mindezt tárgyalásmentes, automatikus bérbandában élik meg.

Az Árak Alakváltozóinak Agytorna: Spar a Béremelés Hárítóján

A Spar tervei között szintén szerepel a pénzügyi pumpa megnyomása, ahol a munkatársak alapja akár 10-től 24%-os növekedéssel púposodhat. Itt az álltalános bruttó kezdő tálalása 365 ezer forintot domborít, míg a sűrű forgalom és magas teljesítmény esetében ez a szám 435 ezer forintra kanyarodik.

A fekete övű üzletek képviselői egészen bruttó 950 ezer forintig tolhatják fel az alapokat, míg a cég további örömforrásokat kínál 13. havi juttatás, hűségprogram, valamint a vásárlók kedvezmények formájában. A kilométerenkénti 40 forintos utazási támogatás is fenntartás nélkül marad, mindez saját kassza kifizetésével.

Aldi és Spar Bérnövekedés

Az elmúlt hat év során összesen 57,3 milliárd forintot bocsátottak bérfejlesztés céljára a Spar konyhájából, s ez az összeg 2024-ben további 17 milliárd forintot kóstolgat majd. A gazdasági naptár 2022-es lapjain a Spar Magyarország 915,7 milliárd forintos bruttó árbevételt gyűjtött, ami közel 16%-os növekedést imádkozik az asztalra, miközősen ügyeskedve mintegy 14 ezer munkavállalót foglalkoztatva.

Az Aldi és a Spar stratégiája remek példa arra, hogy a kiskereskedelmi szektor egészséges növekedése mekkora hatással van a dolgozók bérezésére. Az üzletláncok húzóereje és piaci helyzete olyan dinamikus munkaerőpiaci környezetet teremt, mely végső soron a fogyasztók kiszolgálásának minőségét is javítja.

facebookMegosztás Facebook-on