Diákmunka: Hatékony költségmegosztás és munkajogi tudnivalók egy helyen
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Diákmunka: Hatékony költségmegosztás és munkajogi tudnivalók egy helyen

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Diákmunka: Mikor Lesz Leginkább Célszerű?

A diákmunka számos előnnyel kecsegtet a vállalkozások számára, hiszen lehetőség nyílik a diákok foglalkoztatására akár rövid távra, néhány napra, akár több hétig vagy hónapokig is. Ez egy rugalmas, költségek szempontjából optimális megoldás lehet, ahol csak az aktuálisan elvégzett munka ideje alatt keletkeznek költségek.

Munkajogi Kötelezettségek és Kifizetések

Fontos, hogy a munkáltatók tisztában legyenek munkajogi kötelezettségeikkel. A munkaviszony megszűnése esetén a Munka Törvénykönyve értelmében a munkavállaló megérdemelt jövedelmét, és egyéb járandóságait legkésőbb az utolsó munkanapját követő ötödik munkanapon kell kifizetniük, mely magában foglal minden vonatkozó igazolás kiadását is.

Mi a Teendő Párhuzamos Munkaviszony Esetén?

Ha valaki új munkahelyre lép, bizonyos dokumentumok, mint például a Társadalombiztosítási (TB) kiskönyv, frissítésre szorulhatnak. Ebben az esetben az új munkáltató köteles egy új TB kiskönyvet kiállítani, ha az nem történt meg a munkaviszony kezdete óta.

Jogászi Útmutatás A Gyakorlatban: Dr. Andirkó Balázs István

Munkajogi kérdésekkel kapcsolatban Dr. Andirkó Balázs István LL.M., tapasztalt ügyvéd és ingatlanforgalmi szakjogász nyújt felvilágosítást. Mindazonáltal, mielőtt kérdéssel fordulna hozzá, javasolt a korábbi cikkek és válaszok áttekintése a jobb tájékozódás érdekében.

Széleskörű Tanácsadás Kérdéseidre

Kérdéseidet bátran teheted fel szakértőinknek, akik a válaszadáshoz szükséges szaktudással várnak minden érdeklődőt. Legyen szó cafeteriáról Fata Lászlónak, munkajogi dilemmákról Dr. Olajos-Kiss Ritának és Dr. Andirkó Balázs Istvánnak, vagy akár bérszámfejtési dilemmákról a PWC Magyarország csapatának. Emellett számos további szakterületen, úgymint HR, nyugdíj, társadalombiztosítás vagy employer branding, várjuk kérdéseidet a megfelelő szakembereinkhez.

Diákmunka: A Praktikum és Szakértelem Találkozása

Mind folyamatos, mind szezonális diákmunka során Szerepi Bálint készen áll arra, hogy minden felmerülő kérdésre megnyugtató válaszokkal szolgáljon. A HR rendszerek és szoftveres megoldások terén Beck Zsolt szakértelmére számíthatunk.

Bárhol is legyen szükség munkajogi vagy munkaügyi tanácsadásra, portálunkon kívül és belül egyaránt magas színvonalú és személyre szabott információval állunk az Ön szolgálatában.

facebookMegosztás Facebook-on