Pedagógusbérek Emelése: A Nemzetstratégiai Kiemeltségű Oktatásért
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Pedagógusbérek Emelése: A Nemzetstratégiai Kiemeltségű Oktatásért

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Jobbik Felszólítása: Pedagógusbérek Emelése

A Jobbik-Konzervatívok véleménye szerint elengedhetetlen, hogy a pedagógusok bére azonnal emelkedjen a diplomások átlagkeresetének szintjére. A politikai alakulat felhívása különösen fontos a magyar oktatási rendszer fejlesztésébe vetett hitük miatt, amit egy kiemelt nemzeti üggyé szeretnének tenni. Az ellenzéki párt kiáll amellett, hogy a tanárok juttatásai méltányosak és megfelelőek legyenek az általuk végzett értékes munkáért.

A Kormányzati Intézkedések Kritikája

Brenner Koloman szerint a kormány jelenlegi tervét, amely 2024-re a pedagógusbérek emelését ígéri, de csak az átlagbér 72 százalékáig terjedően, elégtelennek és érthetetlennek találja. Felhívja a figyelmet arra, hogy a garantált béremelés ellenére egy pedagógus I. beosztásban dolgozó tanár fizetése a tervek alapján még mindig nem éri el a kívánatos nettó 360 ezer forintos összeget. A felvetett bérproblémák mellett a politikus hangsúlyozza, hogy a kormányrendelet "tól-ig" skála bevezetése miatt a legtöbb pedagógus csupán a minimális összeget kapná kézhez.

A Klebelsberg Oktatási Program Átütő Ereje

A Jobbik által készített oktatási terv nem csak a bérekről nyújt gyakorlati megoldásokat. A Klebelsberg Program konkrét útmutatást nyújt az óvoda és iskola közötti átmenettel kapcsolatosan, segíti a diákokat a 18 éves korukban esedékes pályaválasztásban, és hatékonyan kíván fellépni a leszakadó társadalmi rétegek támogatása és a funkcionális analfabétizmus mérséklése érdekében.

Pedagógusbérek Emelése - A Nemzeti Oktatási Kerekasztal Szükségessége

Brenner Koloman hangsúlyozza, hogy a Jobbik készen áll a szakmai párbeszédre, és szeretnének részt venni egy olyan nemzeti oktatási kerekasztal megvalósításában, mely az oktatási rendszer átfogó modernizálását hivatott elősegíteni. A törekvésük az, hogy minden magyar állampolgár számára elérhetővé váljanak a boldog és kiegyensúlyozott élethez szükséges oktatási feltételek. Az oktatás stratégiai fontosságának ellátásával kapcsolatban hirdetik meg víziójukat, melynek célja, hogy a magyar oktatási rendszert egy konszenzusosan elfogadott, igazságosabb és eredményesebb struktúrára cseréljék.

facebookMegosztás Facebook-on