Adóbevallás Határidő: Készülj Fel a Határidőkre és Újdonságokra!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Adóbevallás Határidő: Készülj Fel a Határidőkre és Újdonságokra!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Felkészülés az adóbevallás időszakára: Tudnivalók és Tippek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) legfrissebb közleménye szerint mindenki hamarosan kézhez kapja a tavalyi adóévre vonatkozó jövedelemigazolásokat, valamint az önkéntes pénztári és nyugdíjhoz kapcsolódó befizetések igazolásait. Ezeket az okiratokat a munkáltatók és a kifizetők állítják ki, és nem szükséges őket beküldeni a NAV-hoz, de fontos, hogy az elévülési idő lejártáig megőrizzük őket.

A Bevallástervezetek Elektronikus Elérhetősége és Beküldési Módok

Az adóhatóság által előkészített személyi jövedelemadó (szja) bevallási tervezetek a március 15-től lesznek hozzáférhetők azok számára, akik rendelkeznek ügyfélkapuval vagy más Komplex Ügyfélazonosítóval (KAÜ). Ezek az igazolványok különféle formában érhetők el, mint az elektronikus személyazonosító igazolvány, a telefonos, az arcképes azonosítás vagy az eSZJA-portal.

Segítség az Ügyfélkapu és KAÜ Regisztrációban

Akik még nem rendelkeznek az említett hozzáférésekkel, azok elektronikusan könnyedén regisztrálhatnak, vagy a NAV ügyfélszolgálatain, illetve a kormányablakokban személyesen is intézhetik a bejelentkezést.

A Postázás Kérése és Határidők

Az ügyfelek március 18-ig kérhetik a bevallástervezet postázását is, több különböző módon. SMS-ben egy adott formátum betartásával, a NAV weboldalán keresztül, levélben a BEVTERVK nyomtatvány kitöltésével, a 1819-es telefonszámon, de személyes ügyfélszolgálati fordulatokon is elérhető ez a szolgáltatás.

Mindemellett ajánlott odafigyelni a NAV korábbi közleményeire is, melyek külföldi jövedelemmel, illetve az állami támogatásokkal kapcsolatos információkat tartalmaznak.

Professzionális tipp: Az igazolások és bevallástervezetek pontos áttekintése mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy a digitális világ kényelmi lehetőségeit kihasználva időt és energiát spórolhatunk meg az adóbevallási folyamat során!

facebookMegosztás Facebook-on