Úttörő kezdeményezés: a SZEFO és MOHU partneri együttműködése előmozdítja a fogyatékkal élők foglalkoztatását
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Úttörő kezdeményezés: a SZEFO és MOHU partneri együttműködése előmozdítja a fogyatékkal élők foglalkoztatását

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Foglalkoztatás és Fenntarthatóság Kéz a Kézben: a SZEFO és a MOHU Innovatív Együttműködése

Egy progresszív együttműködés született a Szegedi SZEFO Zrt. és a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. között, melynek köszönhetően több száz fogyatékkal élő munkavállaló válhat értékes munkaerővé az elektronikai hulladékok újrahasznosításának területén. Ez a partnerség nemcsak zöld utat ad a környezeti felelősségvállalásnak, de egyben társadalmi integrációt is erősít.

Hét Évtizedes Tradíció és Közös Jövőkép

A Szegedi SZEFO Zrt., mely már hét évtizede áll a megváltozott munkaképességű emberek társadalmi beilleszkedése mellett, most a MOHU-val karöltve nyújt új karrier lehetőségeket az elektronikai hulladékok forgásának folyamatában. Egy kiemelkedő súlypontja ennek a vállalatnak Hódmezővásárhely, ahol az első lépésként 130 alkalmazott kezdi meg az új pályát.

Környezetvédelem és Alkalmazotti Felzárkóztatás Egy Csapatban

Pethő Zsolt, a hulladékgazdálkodási társaság vezetője, hangsúlyozza a körforgásos gazdaság és a fenntartható újrahasznosítás fontosságát, ami nemcsak ökológiai, hanem gazdasági előnyökkel is jár. A MOHU arra törekszik, hogy maximálisan kiaknázhassa a hulladék újraértékesítési potenciálját, miközben új munkalehetőségeket teremt.

Stratégiai Terv: Százaknak Jövő, Százaknak Munkahely

A MOHU és a SZEFO közösségi összefogásának támogató szellemében, a rövid távú cél mellett hosszabb távon több száz megváltozott munkaképességű személyt kívánnak bevonni az elektronikai hulladék-feldolgozási folyamatba. Kiss Sándor Csaba, a SZEFO Zrt. vezetője szerint az a fő cél, hogy a munkaerőt támogatásokkal és valódi karrierlehetőséggel lássák el.

Elektronikus Hulladék, Mint Kihívás és Lehetőség

Évente akár 100 ezer tonna elektronikai hulladék jelent meg Magyarországon, amelyből mintegy 20 százalék alkalmas a kézi újrahasznosításra. A hódmezővásárhelyi üzemnek köszönhetően várhatóan évente 3000 tonna e-hulladék feldolgozásával segítik elő a hazai újrahasznosítási százalék növekedését, mindeközben kritikus nyersanyagokat nyernek ki és bővítik a gazdasági lehetőségeket.

A SZEFO és a MOHU közös erőfeszítése példaértékű lépés lehet a társadalmi felelősségvállalás és a fenntartható ipari fejlődés hazai történelmében.

facebookMegosztás Facebook-on