Útmutató a NYESZ-számla nyitáshoz
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Útmutató a NYESZ-számla nyitáshoz

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

NYESZ-számla: Hogyan nyissunk és milyen előnyökkel jár?

Az állami támogatással rendelkező új megtakarítási forma, a Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ), különleges kedvezményeket biztosít a befektetők számára. Ez a lehetőség egy kifejezett előnyt jelent a tudatos pénzügyi tervezésben gondolkodók számára.

Személyre szabott befektetés-életút a gyermektől a nyugdíjas korig

A Magyar Államkincstár által életre hívott program egy átfogó állampapír-befektetési tervet kínál, mely egy individuum életútját hivatott támogatni. A kezdeményezés célja, hogy minden életszakaszban a lehető legvonzóbb állampapír-portfolióval szolgáljanak az ügyfelek számára.

Gyors és egyszerű számlanyitás az online platformokon

A számla megnyitása néhány egyszerű lépésben, a Kincstár online felületein keresztül történik - csupán néhány kattintás a folyamat, amennyiben már van értékpapírszámlája a Kincstárban. A NYESZ számla az ügyfélkapus azonosítás után, vagy személyesen az állampapír értékesítési ügyfélszolgálatokon nyitható meg.

Startbónusz: Adó-visszatérítés és díjmentesség

A NYESZ számla egy különleges előnye, hogy díjmentes és akár évi 100 ezer forint személyi jövedelemadó-visszatérítés is jár hozzá, ami jelentős hozzáadott értéket képvisel a megtakarítók számára.

A befektetés indulása: Az első lépés

Az előtakarékossági számla megnyitása előtt egy egyszerű, 5000 forintos befizetést kell végrehajtani az ügyfél fő értékpapír-számlájára. Ezt követően pedig már online is kezelheti befektetéseit a Webkincstár és Mobilkincstár segítségével.

Az állampapír-befektetés előnyei és rugalmassága

A NYESZ-be történő befektetés kamatadó-mentes és magas hozammal kecsegtet, valamint a lehetőség sokkalta biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszi a megtakarítást. A kincstári NYESZ-ben megtalálható bármelyik forint alapú, lakossági ügyfelek által vásárolható állampapír, így széleskörű lehetőséget biztosítva a diversifikációra.

Maximális adó-visszatérítés: Összeadódó nyugdíj-megtakarítások

Amennyiben az ügyfél részesül többféle nyugdíj-célú megtakarításban (például nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár stb.), a visszaigényelhető adó-visszatérítés összege évi 280 ezer forintra is rúghat.

Hogyan fektessünk be a NYESZ-számlán?

A befektetéseket az ügyfél igényei szerint lehet gyarapítani, a befizetések ütemezése pedig teljes mértékben az ügyfél kezében van, így mindig az aktuális pénzügyi helyzetéhez és céljaihoz igazíthatja megtakarítási stratégiáját.

A NYESZ-számla tehát kiváló lehetőség mindazok számára, akik előnyben részesítik a biztonságos, jövedelmező és államilag támogatott megtakarítási formákat a hosszú távú pénzügyi tervezés során.

facebookMegosztás Facebook-on