Új Korszak a Munkásszállások Támogatásában: Magyar Munkaerő Elsőbbséget Élvez
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Új Korszak a Munkásszállások Támogatásában: Magyar Munkaerő Elsőbbséget Élvez

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Szigorúbb Szabályok és Magyar Munkaerő Elsőbbsége

Magyarország kormányzata új fejezetet nyit a munkásszállások támogatásában. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium által bejelentett intézkedések célja, hogy a továbbiakban a munkásszállásokon az elszállásoltak legalább felét hazai munkavállalók alkossák.

Masszív Támogatás a Munkásszállásoknak

Az elkövetkező négy év során 20 milliárd forintos állami támogatással 25-30 új munkásszállás építésének projektje indulhat meg. Az állami segítséggel megvalósuló beruházásoknál fontos megjegyezni, hogy a külföldi munkavállalókat csak abban az esetben fogadják, ha nem áll rendelkezésre elegendő magyar munkaerő.

Szigorú Követelmények a Beruházóknak

Az új követelményrendszer több szempontot is figyelembe vesz. Ezek az építkezés fenntarthatóságától a munkavállalók kényelméig terjednek, és szigorúbb ellenőrzési rendet vezetnek be a gyakorlatban.

Könnyítések és Szigorú Előírások

A munkásszállások hatékony kihasználása érdekében a törvényjavaslat új könnyítéseket is tartalmaz. Ezentúl nemcsak állandó, hanem határozott idejű, gyakornoki, alkalmi vagy szezonális munkaviszony keretében foglalkoztatottak számára is biztosítaniuk kell a szállást, és nem szabnak meg minimum távolságot a munkavállalás és a munkásszállás helyszíne között. Ugyanakkor a kihasználatlan munkásszállások üzemeltetői büntetésre számíthatnak, ha nem érik el a meghatározott kihasználtsági szintet.

Gazdasági Társaságokat Támogatják

A legújabb támogatási program különös előnyöket kínál a gazdasági társaságok számára. A beruházási folyamatokhoz nyújtott regionális támogatás intenzitása 30 és 80 százalék között mozog, és 80-tól 200 fő elhelyezésére alkalmas munkásszállás megvalósítását támogatja.

Kötelezettségek és a Foglalkoztatás Ösztönzése

A támogatást kihasználó beruházóknak garantálniuk kell a munkásszállás legalább egy évtizeden keresztüli működtetését, és a térség foglalkoztatásának előmozdítása érdekében kötelező lesz négy álláskereső folyamatos foglalkoztatása.

Az új rendelkezések határozott elmozdulást jelentenek a munkaerőpiaci fiatalítás és a magyar munkavállalók kezdeményezésének előtérbe helyezése felé, amit a kormányzat környezettudatos és társadalmi felelősségvállalásra épülő üzletpolitika szellemében fogalmaz meg. Az innovatív és felelős beruházás a régió gazdaságát és munkaerőpiacának stabilitását hivatott erősíteni.

facebookMegosztás Facebook-on