Új Horizontok Fiataloknak: Sadiq Khan a szabad utazású és munkaügyi együttműködést szorgalmazza az EU-val
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Új Horizontok Fiataloknak: Sadiq Khan a szabad utazású és munkaügyi együttműködést szorgalmazza az EU-val

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Sadiq Khan: Közös jövőkép az EU-val a fiatalokért

London polgármestere, Sadiq Khan, elkötelezett amellett, hogy kidolgozzon egy újfajta megállapodást az Európai Unióval, ami kiterjesztené a fiatal brit és uniós állampolgárok lehetőségeit a szabad utazásra, tanulásra és munkavállalásra.

London szemben a "kemény Brexittel"

Sadiq Khan aggodalmát fejezi ki a brit kormány "kemény Brexit" politikája miatt, mely szerinte jelentős hátrányokat okoz, különösen a fiatal generációk számára. Úgy véli, a bezárkózó politika következtében a külföldi munka- és tanulmányi lehetőségek megcsappantak, ami különösen az Erasmus-programból való kilépést követően vált érezhetővé.

Az ifjúság mobilitása mint kulcskérdés

A munkáspárti vezető támogatja az ifjúsági mobilitás növelését célzó keretrendszer megalkotását. Hangsúlyozza, hogy London, bár már nem része az EU-nak, mégis mélyen európai város marad, ahol jelentős számú uniós állampolgár otthonra lelt.

A konzervatív válasz: Új bevándorlási rendszer

Sadiq Khan kritikával illeti a brit kormány bevándorlás-politikáját, amely a pontozásos rendszert bevezetve nem tesz különbséget az EU-ből és a világ más részeiről érkezők között. A készségek és nyelvtudás előtérbe helyező rendszer egyenlő feltételeket teremt az országba való belépés tekintetében.

A Munkáspárt és az EU jövője

Míg a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje, Sir Keir Starmer nyilatkozatai szerint nem törekszik Nagy-Britannia EU-belépésére vagy belső piacán való részvételére, addig Sadiq Khan szóvivőként a gyakorlatias megközelítést preferálja és vitát sürget a Brexit megállapodás felülvizsgálatával kapcsolatban.

London polgármestere, Sadiq Khan terve

A főpolgármester következetesen advokálja egy ésszerűbb kapcsolat kialakítását Nagy-Britannia és az Európai Unió között, különös tekintettel a fiatalabb generációk életkörülményeinek és lehetőségeinek javítására. Bosszúságát fejezi ki a Brexit által felállított akadályok miatt, és azon dolgozik, hogy új utakat nyisson meg a fiatalok előtt.

facebookMegosztás Facebook-on