Több mint 60 ezer ember kelt utcára Londonban az antiszemitizmus ellen
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Több mint 60 ezer ember kelt utcára Londonban az antiszemitizmus ellen

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A londoni utcák hangosan zúgtak a béke és elfogadás jegyében

Tízezrek töltötték meg London utcáit a múlt vasárnap, egy összefogás szellemében, hogy hangot adjanak az antiszemitizmus elleni harcnak. A demonstráció frontvonalán szervezők becslése szerint akár 60 ezres tömeg is részt vett, mindezt a Campaign Against Antisemitism, vagyis az Antiszemitizmus Ellen Küzdő Szervezet szervezésében. Az esemény aktualitását az adja, hogy a brit zsidók számottevő része vált az antiszemita incidensek áldozatává.

A brit zsidóság nehéz időszakon megy keresztül

Többek között az országos főrabbi, Ephraim Mirvis, valamint a nemrégiben távozott miniszterelnök, Boris Johnson is megjelent a eseményen, hogy kiálljanak a közösség mellett. Johnson a tüntetésen elmondta, hogy súlyosnak tartja, hogy egyáltalán szükség van az ilyen demonstrációkra, és megjegyezte, hogy "az antiszemitizmus spórái még mindig lappanganak". A Campaign Against Antisemitism közvélemény-kutatása világít rá arra a megrázó adatra, hogy a brit zsidók többsége szembesült antiszemita támadásokkal vagy volt tanúja ezeknek.

Megdöbbentő statisztikák a zsidó közösség elleni erőszakról

A 3744 fős felmérésből kiderült, hogy az októberi Hamász támadás óta a brit zsidók szinte kétharmada élte át a gyűlölet támadásait. A Hamász által kivált terrorcselekményekben összesen 1200 ember vesztette életét, miközben további ezer fő sebesült meg, és számos túsz is keletkezett. Az antiszemita invázió hatására a válaszadók közel 70%-a kénytelen volt felhagyni a zsidóságra utaló szimbólumok viselésével, míg minden második fő komolyan fontolgatta a Nagy-Britanniából való távozást. Az adatok azt jelzik, hogy az antiszemita cselekmények száma az elmúlt másfél hónap alatt soha nem látott szintre hágott.

Egyöntetű felhívás a változásért és szolidaritásért

A civil biztonsági kezdeményezések, mint például a Community Security Trust is beazonosították a jelentős növekedést az antiszemita indíttatású tevékenységekben. Ez a periódus az első alkalom volt, hogy a zsidó közösségért megfogalmazott tiltakozás jelent meg a brit fővárosban. A békéért és az elfogadásért vívott harc továbbra is tart, és a közösségi erőfeszítésekkel egyre többen állnak ki az antisemitizmus minden formája ellen, a világ szeme előtt kinyilvánítva, hogy a gyűlöletnek nincs helye mai társadalmunkban.

facebookMegosztás Facebook-on