Téli hóvihar szorításában: Ukrajna a havazás fogságában
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Téli hóvihar szorításában: Ukrajna a havazás fogságában

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Az ukrajnai téli viharok kaotikus jelenetet festenek

A tél hirtelen és váratlan beálltával Ukrajna több részében is komoly nehézségekkel kell szembenézniük az embereknek. A vasárnap beköszöntő havazás különösen érzékenyen érintette a Fekete-tengerhez közel fekvő területeket, ahol a hóviharok jelentős fennakadásokat okoztak.

Odessza: Tömegközlekedés a hó fogságában

A híres kikötőváros, Odessza polgárai hétfőre kényszerű távoktatásra rendezkedtek be az iskolákban, a hóviharok miatt, melyek szinte lehetetlenné tették a tömegközlekedést. A városban élőket a hivatalok arra kérték, hogy a szükségtelen autózással óvakodjanak, és lehetőleg ne induljanak útnak.

Krím félsziget: Hóesés miatti szünet és áramkimaradások

Az Oroszország által elfoglalt Krímben tovább fokozódik a helyzet: itt már az iskolákban is szünetet hirdettek ki az orkánerejű viharok miatt. Számottevő áramkimaradások bénítják a térséget, különösen Jevpatorija városát sújtotta a hóvihar, ahol az áramkimaradás közel 40 ezer embernek jelentett fűtés nélküli időszakot.

Téli rendkívüli állapot: Az utazás kerülendő, a fűtés bizonytalan

A közép-ukrajnai régiókban is hasonló problémákra van szükség felkészülni, ahol a havazás és a havas eső zavarja a mindennapi életet. Az egyre romló időjárási körülmények mellett a hatóságok szigorú kérése, hogy mindenki csak a legnagyobb szükség esetén vállalkozzon autózásra. Közben a térség idősebb polgárait gyakran szükséges evakuálni otthonaikból, hogy biztonságot és meleget biztosítsanak számukra.

Az ország lakóinak mostani helyzete azt bizonyítja, hogy a téli időszak beköszöntével számolnunk kell az előre nem látható, de komoly körülményekkel, amelyek jelentős hatással lehetnek az életünk minden aspektusára.

facebookMegosztás Facebook-on