Széchenyi Kártya Program MAX+: A Magyar Mikro- és Kisvállalkozások Fejlődésének Szárnysegédje
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Széchenyi Kártya Program MAX+: A Magyar Mikro- és Kisvállalkozások Fejlődésének Szárnysegédje

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Széchenyi Kártya Program MAX+ - Finanszírozási lehetőségek vállalkozásoknak

A magyar kormányzat által támogatott Széchenyi Kártya Program, a MAX+ kiterjesztésével, olyan pénzügyi konstrukciókat kínál, melyek a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci igényeit szem előtt tartva nyújtanak kedvező feltételeket. A programra jellemző a fix kamat, amely a futamidő végéig évi 1,5-től 5 százalékig terjedhet, lehetőséget adva a vállalkozásoknak akár egy évtizedes távlatban tervezni.

Az új Széchenyi Mikrohitel MAX+ ismertetése

Az innovatív Széchenyi Mikrohitel MAX+ célja, hogy a hazai vállalkozásokat állami kamat-, kezelési költség- és kezességi díj támogatásokkal segítse. Az új hitelkonstrukció széles körben alkalmazható, hiszen szinte minden beruházási cél finanszírozására megoldást nyújt:

  • Ingatlanok vásárlása, építése, felújítása
  • Gépek és berendezések beszerzése
  • Egyéb tárgyi eszközök vásárlása
  • Forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20 százalékig
  • Már meglévő beruházási hitelek vagy pénzügyi lízingek kiváltása

Ezen felül kiemelten kezelik a legkisebb mikrovállalkozásokat, akik a hitelkonstrukció segítségével támogatást kapnak beruházásaik megvalósításához.

Tiszta elektromos járművek finanszírozási lehetősége

A környezettudatos vállalkozásfejlesztés jegyében, előtérbe kerültek a kizárólag elektromos meghajtású személygépkocsik támogatására szolgáló finanszírozási csomagok is. A program lehetővé teszi a nettó 25 millió forintig terjedő vételárú elektromos járművek beszerzését, minimum 10 százalékos önerő bevonásával. Ez a lehetőség azokra a vállalkozásokra van szabva, amelyek legkésőbb 2021 végéig jöttek létre.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ finanszírozási kondíciói

Részletesen is érdemes szemügyre vennünk a Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukció specifikus finanszírozási feltételeit:

  • Évi 5 százalékos nettó ügyleti kamatszint
  • Fix kamatozás a futamidő alatt
  • A hitel maximális összege 100 millió forint ügyletenként
  • A hitel futamideje legfeljebb 10 év (120 hónap)

A Kavosz közleménye szerint az új hitelkonstrukciók nem csupán a jelenlegi gazdasági környezet kihívásaira kínálnak megoldást, hanem hosszú távu, fenntartható fejlődési potenciált is biztosítanak a piaci szereplők számára.

Ezek a lehetőségek nagy mértékben támogathatják a magyar vállalkozások dinamizmusát és növekedését, hozzájárulva ezzel az ország gazdaságának stabilizálódásához és a foglalkoztatottság növekedéséhez.

facebookMegosztás Facebook-on