Nyelvvizsga-támogatás Növekedése: Nagy-Lehetőség a Fiataloknak és Családosoknak
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nyelvvizsga-támogatás Növekedése: Nagy-Lehetőség a Fiataloknak és Családosoknak

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Új Év, Új Támogatási Lehetőségek: Nyelvvizsga-támogatás Emelkedés

Az új év hajnalán üdvözölhetjük egy fontos változást, amely kimondottan kedvező hatással lehet az oktatási intézkedésekre és azokra a fiatalokra, továbbá családosokra, akik nyelvtudásuk fejlesztésére törekednek. A Kulturális és Innovációs Minisztérium legújabb bejelentése szerint, 66 700 forint kerülhet vissza azoknak a szorgalmas nyelvtanulóknak, akik sikerrel veszik az akadályokat egy nyelvvizsga formájában.

Az említett summa olyan személyek számára válik elérhetővé, akik még nem lépték át az 35. évszámot, vagy éppen a családdal töltött időszak alatt gyermeknevelési támogatásokat (CSED, GYED, GYES) használnak fel, beleértve azon nagyszülőket is, akik a kisunokák mellett otthon maradva, nagyszülői GYED-en túl esnek.

Részletek a Támogatási Rendszerről

A támogatás a nyelvvizsga mellé kínál érdemi anyagi támogatást, azt a fajtát, mely a középfokú (B2), valamint felsőfokú (C1, C2) nyelvvizsgákat, vagy emelt szintű érettségi vizsgákat érinti idegen nyelvekből. Az anyagi hátteret a vizsga sikeres teljesítését követően lehet megigényelni, az erre szánt idősávban, mely nem más, mint az eredmény grade-ének kiállításától számított egy esztendő. Ebben a periódusban a Magyar Államkincstár áll az igénylők szolgálatára.

Több mint 170 ezer Nyelvvizsgázó és 6 Milliárd Forintnál is Több

A pozitív adatok magukért beszélnek: a 2018. januárja óta aktív támogatási rendszer kapcsán napjainkig több mint száznegyven ezer vállalkozó szellemű nyelvtanuló juttatta célba igényét, ami összességében csaknem hatmilliárd forintnyi összeget jelent a támogatások tekintetében.

Ez a fejlesztés nem csupán a nyelvtudást, hanem a hazai munkaerőpiacot is érdemben képes támogatni, hiszen a nyelvi kompetenciák birtokában a fiatalok és családosok jobb esélyekkel indulhatnak a pályázatokon és álláslehetőségek során. Az oktatás és a pénzügyi segítségnyújtás ezen párosítása új távlatokat nyithat a tanulni vágyók előtt, ösztönözve őket arra, hogy bátran lépjenek a személyes és szakmai fejlődés útjára.

facebookMegosztás Facebook-on