Nő a rezsitámogatás a kisnyugdíjasok számára - Nagyobb segítség a Fővárosban
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Nő a rezsitámogatás a kisnyugdíjasok számára - Nagyobb segítség a Fővárosban

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Támogatás a fővárosban: Megnövelt segítség az időseknek rezsiköltségeikben

A fővárosi önkormányzat továbbra is kiemelt figyelmet fordít a rászoruló idősek megsegítésére. Az elmúlt évhez hasonlóan Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése értelmében az idősek ismét jelentős rezsitámogatásra számíthatnak.

Ki jogosult a rezsitámogatásra?

A Fővárosi Lakásrezsi Támogatás keretében azok a budapesti nyugdíjasok élvezhetik a támogatást, akiknek havi ellátása az emelkedett jövedelemhatár alatt marad. Két különböző támogatási sáv létezik a nyugdíj összegétől függően:

  1. Évi 48 ezer forint támogatás azoknak a nyugdíjasoknak, akik havi ellátása nem haladja meg a 125 ezer forintot.
  2. Évi 24 ezer forint támogatás pedig azok számára van fenntartva, akik havi nyugdíja 125 ezer forint felett, de 214 ezer forint alatt van.

A fővárosi önkormányzat a jövedelemhatárokat a korábbiakhoz képest magasabbra emelte, lehetővé téve több rászoruló számára a segítségnyújtást.

Hogyan lehet igényelni a támogatást?

A rezsitámogatást a lakásfenntartási költségekhez kapcsolódóan, a gáz-, villany-, víz-, csatorna- és távhőszámlákon írják jóvá. Az igénylés folyamata egyszerű és könnyen hozzáférhető, az alábbi módon:

  • A kerületi önkormányzatok szociális ellátásai keretében,
  • A kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán,
  • A Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán keresztül.

Kiegészítő információk a támogatásról

Fontos tudnivaló, hogy a fővárosi és kerületi szociális támogatások nem zárják ki egymást. Ez azt jelenti, hogy ha valaki mindkettőre jogosult, akkor a kettőt együttesen is megkaphatja, így többlet támogatást élvezve.

A rendszer a Fővárosi Önkormányzat és a Hálózat Alapítvány együttműködésének köszönhetően valósul meg. Lényegük, hogy a háztartásokat közvetlenül, a lakásfenntartási költségekhez támogassák, tehermentesítve ezzel a fővárosi idősek mindennapjait.

Üdvözöljük a Karácsony Gergely által bejelentett, és a Főváros által folytatott kezdeményezést, amely a támogatások és más szociális intézkedések által biztosítja a rászoruló polgárok védelmét és támogatását.

facebookMegosztás Facebook-on