Milliókat Takaríthat Meg Otthona Finanszírozásán: Ismerje Meg, Hogyan!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Milliókat Takaríthat Meg Otthona Finanszírozásán: Ismerje Meg, Hogyan!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Csok Plusz igénybevétele jelentős megtakarítást hozhat a lakáshitelekhez képest

Amikor otthon finanszírozásáról van szó, mindenki a legkedvezőbb megoldásokra törekszik. A Bankmonitor által végzett elemzés rávilágít, hogy mennyi pénzt takaríthat meg egy család, ha a hagyományos lakáshitel helyett a Csok Plusz támogatást választják. A friss banki hirdetmények felfedik, hogy 2024-től milyen kondíciók mellett érhetők el a pénzügyi termékek, különös tekintettel a támogatott és piaci hitelekre.

A hitelek kamatozása – Kinek mennyi a teher?

A Nemzeti Otthonteremtési Közösség kedvezményes kölcsönei hatalmas előnyt jelenthetnek. A legjobb piaci hitel 5,99%, míg a Bankmonitor szerint a sztenderd kamat 6,79%-nál kezdődik. Az OTP Bank a fix kamatos megoldásokat részesíti előnyben, azonban a piaci kamatozású hiteleknél alacsonyabb kedvezményes kamatot kínál – 2,89% már három vagy több gyermek esetén elérhető.

Gyermekvállalás jelentős pénzügyi könnyebbséget jelenthet

Egy 20 éves futamidejű, 50 millió forint erejéig felvett Csok Plusz hitel esetén a havi törlesztésre 274 553 forintot kellene fizetni, ami jelentős könnyebbséget jelenthet a fiatal családoknak. Ezzelszemben a piaci lakáshitelnél 50 milliós kölcsön felvételekor a havi törlesztőrészlet akár 381 371 forint is lehet.

Összehasonlítás: A piaci és a támogatott hitelek költségei

Egy 20 éves futamidőre előrevetítve a pénzügyi különbség lenyűgöző. A legkedvezőbb tételekkel számolva a családok 16,9 – 25,5 millió forint között takaríthatnak meg.

Milliókat Takaríthat Meg Otthona Finanszírozásán

A választás nem könnyű, de a Bankmonitor tanulmányozásával megvilágíthatja a képet. Mint látható, a támogatott kölcsönök jelentős előnyöket rejtnek a piaci hitelekhez képest, kiemelten a gyermeket vállaló családok számára. Az adatok azt mutatják, hogy a Csok Plusz kamatkülönbsége több tízmillió forintos megtakarítást eredményezhet a lakáshitelhez képest.

facebookMegosztás Facebook-on