CSOK Plusz - Teljes Illetékmentesség a Horizonton
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

CSOK Plusz - Teljes Illetékmentesség a Horizonton

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Megújult CSOK Plusz - Tényleges Illetékmentesség minden árkategóriában

A legújabb törvényi változások értelmében jelentős könnyebbséget kaphatnak a CSOK Plusz programot igénybe vevő városlakók. A korábbi szabályozáshoz képest, mely csak a vételár 80 millió forintos határát meghaladó részére írt elő illetékfizetést, a módosított jogszabály most teljeskörű illetékmentességet garantál, függetlenül az adásvételi ártól.

Pénztárcakímélő változások a számadatok tükrében

A Bankmonitor elemzése kifejtette, milyen jelentős összegeket takaríthatnak meg a vevők azzal, hogy mentesülnek az illetékterhek alól. Egy példát említve: körülbelül 2,8 millió forint megtakarítás vár azokra, akik 150 millió forint vételárért vásárolnak lakást. Számszakilag ezáltal a régi szabályokhoz képest duplájára nő a kedvezmény, ugyanis eredetileg csak a 3,2 millió forintos illeték egy része esett volna el.

Szigorú feltételek - a vékony jég

A CSOK Plusz egy vonzó lakáshitel lehetőség, amely 3 százalékos kamattal kecsegtet és ezen felül gyermekvállaláskor jelentős tartozáselengedés is jár. Fontos azonban kiemelni, hogy ennek a támogatásnak a felhasználása bizonyos feltételekhez kötött. Amennyiben ezeket a feltételeket megszegjük, az addigi előnyöket – legyen az kamattámogatás vagy tartozáselengedés – vissza kell fizetnünk. Ennek fényében az elengedett illetéket is rendeznünk kell az állam felé.

Kivételek és mentsváraink

Mégsem kell vészharangot kongatni, hiszen az illetékmentesség bizonyos esetekben megőrződik. Ha csak részleges a gyermekvállalási kötelezettség hiánya, vagyis nem a tervezett számú gyermek, hanem annál kevesebb születik, az illetéket mégsem kell majd megfizetnünk, és ez az egészségügyi okok miatti gyermekvállalás kudarcai esetén is így van.

Vidéki konstansok - A Falusi CSOK változatlanul csalogató

Ne feledjük, a preferált kistelepüléseken élők számára továbbra sincs változás – a Falusi CSOK keretében történő ingatlanvásárlás illetékmentessége továbbra is biztosított, szemben a városi képviselőikkel, akik számára csak most vált a teljes mentesség lehetővé.

CSOK Plusz - Teljes Illetékmentesség

A CSOK Plusz változása nemcsak az eddig fizetendő illetéket szünteti meg, hanem jelentős anyagi előnyként gazdagítja a programot. Mindazonáltal ne feledkezzünk meg azokról a pontosan meghatározott követelményekről, melyek a kedvezmények kiélvezéséhez szükségesek - egyensúlyozásra van szükség az előnyök és a kötelezettségek között.

facebookMegosztás Facebook-on