Luxusautók: Magyar Prémiumautó-Piac 2023 Tükrében
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Luxusautók: Magyar Prémiumautó-Piac 2023 Tükrében

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Magyar Prémiumautó-Piac Meglepetései 2023-ban

Az utóbbi idők autópiaci trendjeit vizsgálva Magyarországon különös trendek rajzolódtak ki. Ellenőrizve a legújabb statisztikákat, egyértelműen kirajzolódik, hogy míg Európai Uniós összehasonlításban Magyarország az eladások tekintetében visszaesett, a prémium és luxusjárművek piaca épp ellenkezőleg, virágzó tendenciát mutat.

A Prémium Márkák Szárnyalása

A BMW-Mercedes-Audi trifektát tekintve az élen járnak, mindazonáltal a magyar aszfalton már 6 Lotus és 3-3 Lamborghini, továbbá Rolls-Royce is megjelent. Az adatok szerint az év első hónapjaitól november végéig a prémium- és luxusautók értékesítése 10%-kal meghaladja az előző év azonos időszakát.

Mercedes fronton a mutatók visszaestek, de a BMW és Audi párosa tovább erősödött, a Porsche értékesítése pedig kiugróan, több mint 25%-kal növekedett. Valódi piaci csoda ez, és jelzi a felső kategória iránti növekvő igényt.

SUV-k és Limuzinok: A Városi Luxus Járgányai

A nagyméretű SUV-k piaca még izgalmasabb, itt a növekedés mértéke eléri a 42%-ot. Az Audi Q7 vezeti a sort, de a G-Klasse AMG is magára vonta a tehetős réteg figyelmét. Érdekes megfigyelni azt a trendet is, hogy a szedánok népszerűsége lanyhaszik, míg az SUV értékesítések szárnyalnak. Az S-osztály uralja ezt a flottát, de értékesítésre került többek között 3 Bentley Flying Spur és egy Rolls-Royce Ghost is.

A Sportautók És Az Exkluzivitás Vonalán

Bár a sportautók értékesítése 10%-kal csökkent, a Porsche 911 továbbra is az élvonalat képviseli, és számos különlegesség került gazdára, úgymint a Lamborghini Huracan és a Ferrari F8 Tributo.

A magyar autópiac szemlélteti a változó preferenciákat, a prémium és luxus kategória iránti növekvő érdeklődést, megkérdőjelezve az örökzöld modellvonalak jövőbeli sorsát. Az idei év folyamán kiemelkedő jelentőséggel bíró tendenciák talán útmutatóként szolgálhatnak a gyártók és a vásárlók számára egyaránt.

facebookMegosztás Facebook-on