Külföldi Munkavállalás Kihívásai: Európai Álláslehetőségek Hűtőben
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Külföldi Munkavállalás Kihívásai: Európai Álláslehetőségek Hűtőben

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A bojkóttá váló európai munkaerőpiac

A világ sok táján tartó gazdasági és politikai zűrzavarok hatására az európai munkaerőpiac megfagyása várható. Az ING szakértőinek elemzése alapján a lassú gazdasági növekedés, a többfrontos geopolitikai bizonytalanságok és az emelkedő kamatlábak következtében a foglalkoztatás és a beruházások is hanyatlóban vannak. A relatív magas infláció tovább rontja a fogyasztást és a befektetési kedvet.

Elfáradt európai gazdaságmotorok - a munkaórakérdés

A munkaerőpiacon nem várható gyors javulás, a munkanélküliség szintje stabilan magas maradhat, és bár számos európai társadalom elöregedik, ennek ellenére az állások számának növekedése nem garantált. Érdemes megjegyezni, hogy a munkaórák száma még nem érte el a COVID előtti időszakot.

Küszöbön a munkaerő-kölcsönzők sötét felhői

Az elmúlt időszak relatív fellendülése után a kölcsönzött munkaerő piacán is lehűlés várható. A munkanélküliség eurozónán belüli emelkedése is várható, miközben a cégek beruházási kedve alacsonyan marad, különösen a tempós létszámnövelést végző ipari szférában.

Németország: Talajvesztésben lévő gazdasági óriás

A gazdasági válság és energiahiány félelme, valamint a tartósan magas infláció, összességében negatív környezetet teremt a munkaerőpiac számára. Németországban, bár bizonyos területeken számíthatnánk munkaerőhiányra, a teljes kép mégis borongós. Sok magyar álláskereső számára ez a helyzet különösen érzékeny, tekintve Magyarország és Németország gazdasági összefonódását.

Egyesült Királyság: Szigeten a munkanélküliség szárnyalása

Az Egyesült Királyság gazdaságában is csak mérsékelt növekedés várható, ami tovább növelheti a munkanélküliséget. Itt is jelen van a munkaerőhiány paradoxona, ugyanakkor az álláshelyek száma folyamatosan csökken.

Franciaország: A járvány utáni gazdasági visszaesés

Európa második legnagyobb gazdaságától csak visszafogott növekedést várnak az elemzők, a munkaerőpiaci helyzet pedig tovább romolhat. Különösen az ideiglenes munkaerő szűntetését vetíti előre ez a tendencia.

Összességében, habár nehéz meghatározni a külföldön dolgozó magyar állampolgárok pontos számát, egyértelműen láthatjuk, hogy a jelenlegi munkaerőpiaci trendek nem kedveznek az álláskeresésnek. Az európai gazdaságok topogása és a csökkenő állásajánlatok párhuzamos mozgásának tanúi vagyunk.

Külföldi Munkavállalás Kihívásai

Míg a jóslatok sötétek lehetnek, mindig van remény és lehetőség új stratégiák kidolgozására és új területek felfedezésére. A megfelelő előkészületekkel és rugalmassággal még mindig találhatunk lehetőségeket a következő fejezetben - mind külföldön, mind otthon.

facebookMegosztás Facebook-on