Schneider Electric: Küszöbön a Jövő Energiahatékony Okosgyárának Megvalósulása Magyarországon
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Schneider Electric: Küszöbön a Jövő Energiahatékony Okosgyárának Megvalósulása Magyarországon

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Schneider Electric: Új Korszak Lépésköve Magyarországon

Egy jelentős mérföldkőhöz érkezett az energiahatékonyság és a digitális technológiák magyarországi fejlődéstörténetében. A Schneider Electric, az energiakezelés és automatizálás vezető szereplője, bejelentette új Duna Smart Power Systems (DSPS) okosgyárának előrehaladott építési állapotát Dunavecsén – megmutatva, hogy elkötelezetten dolgoznak az innovatív és fenntartható technológiák gyártásán.

Fenntarthatóság és Technológiai Fejlődés Kéz a Kézben

Az ambiciózus projekt figyelemreméltó fejezet a gyáripar jövőképében. A 25,000 négyzetméteres létesítmény nem csupán modern gyártóberendezéseket tartalmaz, hanem szolgálatai és struktúrája is az energiahatékonyságra és fenntarthatóságra optimalizálódnak. Napelemrendszerek a tetőn, talajszondás hőszivattyúk a fűtés és hűtés szolgálatában és esővíz felhasználása mind mindennapi gyakorlatukká válnak, miközben a porfestő műhely kivitelezése is folyamatban van.

Technológiai Innováció és Gyártási Kiválóság

A DSPS nem csak egy előremutató, zöld kezdeményezés, hanem egy fontos gyártási csomópont is lesz. 2023 első felében tervezett beüzemelésükkel a Schneider Electric leginnovatívabb kapcsolóberendezéseinek gyártása indulhat meg, amelyek környezetbarát, SF6-mentes megoldásokat biztosítanak a jelenlegi energiaigény feltétlen kiszolgálása mellett.

A Zöld Jövő és Technológiai Terjeszkedés Háromszögében

A rendkívüli 2023-as növekedés nem korlátozódik csupán Dunavecsére. A zalaegerszegi MG Zala gyár ötmilliárd forintnyi fejlesztést hajtott végre, jelentősen bővítve termelési kapacitását, míg a gyöngyösi üzem helyzete is felvillanyozó: 900 millió forint értékű beruházás juttatta előre az áramvezető sínek gyártási kapacitását. Átállnak az elektromos gépjárművekre, az elektromosautó-töltőket budapesti központjukban helyezik üzembe – mindezek nettó zéró CO2-kibocsátást eredményezve.

Tehetségmegőrzés és Fiatal Szakemberek Fejlődése

Nem csak a technológia, de az emberi erőforrás is központi szerepet kap a cég stratégiájában. A cég budapesti csapatánál közel 100 nyitott, fiatal gyakornokot vonzott bevonzásra és fejlesztésre összpontosító programjával 2023-ban.

Kiterjesztett Jelenlét és Piaci Siker

Mindezek fémjelezik a Schneider Electric új korba lépését, alátámasztva a magyarországi gyárak és üzemek jelentőségét a vállalat globális hálózatában. Négy gyáruk, logisztikai központjuk és számos más központ Magyarországon kulcsfontosságú szerephez jut a társaság folyamatos bővülésében. A 2022-es hatalmas, 380 milliárd forintos magyarországi árbevétel és a 12 százalékos növekedés remekül tükrözik a cég piaci teljesítményét és előretekintő megközelítését.

Zárszó a Vezetőségtől

Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója, a mozgalmas év után hangsúlyozza az energiamegtakarítás növelésének fontosságát, amelyre a társaság jelenlegi beruházásai és infrastruktúrájuk optimálisan felkészítik őket. Az új gyártási létesítmények és technológiai újítások nyomán készen állnak a piaci igények még hatékonyabb kiszolgálására.

facebookMegosztás Facebook-on