Kritikus Hangok: Vendégmunkások Törvénytelen Betelepítését Támadja a DK
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Kritikus Hangok: Vendégmunkások Törvénytelen Betelepítését Támadja a DK

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Megkérdőjelezik a Vendégmunkások Legális Foglalkoztatását

A Demokratikus Koalíció egy friss sajtótájékoztató keretében hangoztatta, hogy sürgős intézkedésekre van szükség az Európai Unión kívülről érkező vendégmunkások törvénytelen behozatalának megszüntetése érdekében. Az ország legfrissebb hírei szerint a kormány által megalkotott és idén életbe lépett vendégmunka-törvénykezés nem hozta meg a várt eredményeket.

A Kormányzati Intézkedések Ellentmondásaiba Ütköznek

Varga Ferenc, az ellenzék független képviselője szerint a kormány nem tartja tiszteletben a saját jogszabályait, melyek a külföldi munkavállalók beáramlását a korábbi év üres álláshelyeinek számával korlátozzák. Rávilágított arra az ellentmondásra, hogy a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára, Czomba Sándor egy interjúban beismerte, már túllépték az engedélyezett mennyiséget.

A Statistikák Nem Hazudnak

Varga Ferenc kiemelte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatainak tükrében, mely szerint 2023 harmadik negyedéve végén közel nyolcvanezer álláshely maradt betöltetlen, a kormány jelentős számban, törvénytelenül helyezett el EU-n kívüli vendégmunkásokat.

Bírálat és Kérdések a Kormányzati Szándékok Felől

A politikus tervezi, hogy írásbeli kérdés formájában fordul a kormányhoz, hogy részletes tájékoztatást kapjon az idei tervekről, különös tekintettel arra, hogy miért nem belföldi munkaerővel törekszenek megoldani a munkaerőhiányt.

Ez a fejlemény újabb kérdéseket vet fel a hazai munkaerőpiac jelenlegi helyzetével és kezelésével kapcsolatban, amelyek meghatározó jelentőségűek mind a gazdasági növekedés, mind a társadalmi stabilitás szempontjából. A DK álláspontja egyidejűleg hívja fel a figyelmet a demokratikus ellenőrzés hiányosságaira, amelyek nemcsak a politikai üzenetek terjesztésében, hanem a valós adatok és jogi keretek tiszteletben tartásában is megmutatkoznak.

facebookMegosztás Facebook-on