Folyamatosan Nő a Foglalkoztatottak Száma Magyarországon
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Folyamatosan Nő a Foglalkoztatottak Száma Magyarországon

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A munkaerőpiac friss változásai: Többen dolgoznak, mint valaha

A munkavállalók számának növekedése egyértelmű jelzése a gazdaság stadionjából érkező pozitív trendnek. A Központi Statisztikai Hivatal legújabb adatai szerint, konkrétan 18 ezer fővel bővült a foglalkoztatottakkeret a 15-74 éves korosztályban az elmúlt évben.

KSH jelentés: A munkaerőpiacon dolgozók és a külföldi munkavállalók száma is emelkedett

A jelentés szerint nem csupán a belföldi elsődleges munkaerőpiacon tapasztalható a növekedés. Emellett a külföldön megmunkáló magyarok száma is emelkedett 13 ezer fővel, míg a közfoglalkoztatottak száma sajnos 6 ezerrel csökkent. Az összkép mégis pozitív: a foglalkoztatotti létszám folyamatosan nő.

Megoszlás korosztályok és nemek szerint: Hogyan alakulnak a foglalkoztatási ráta statisztikák?

A nemek közötti foglalkoztatás eltérő arányban változott. Míg a férfi foglalkoztatottak száma stabilan 2 millió 435 ezer fővel változatlan maradt, addig a női foglalkoztatottak száma kiugróan, 31 ezer fővel növekedett. Emiatt a nők foglalkoztatási rátája már elérte a 71,3 százalékot.

A fiatalok és az idősek a munkaerőpiacon: Különböző korcsoportok változó helyzete

Szintén feltűnőek a korosztályok közti eltérések. A fiatalok (15-24 évesek) foglalkoztatási rátája még fejlesztésre szorul, jelenleg 27,3 százalékon áll. Ezzel szemben a legproduktívabb éveiket élő (25-54 éves) korcsoport stabilan magas, 88,4 százalékos foglalkoztatási rátát mutat. Az idősebb, 55-64 éves korosztály foglalkoztatási rátája viszont 3 százalékpontos növekedést könyvelhet el, amivel 70 százalékot ér el.

Foglalkoztatottak Száma Magyarországon

A magyar munkaerőpiac erősödő dinamikája egyaránt látható a hazai és a külföldön dolgozók között. Miközben bizonyos területeken továbbra is van teret a növekedésnek, az összkép pozitívnak ígérkezik a növekvő foglalkoztatotti számok és ráták fényében. A statisztikák azt mutatják, hogy a magyar gazdaság folyamatosan nyit új lehetőségeket a munkavállalók számára, azonban a munkaerőpiac arculatának alakulását sok tényező befolyásolja, így a helyzet folyamatos monitorozása nélkülözhetetlen.

facebookMegosztás Facebook-on