Figyelem: Közeleg Az Élelmiszerlánc-felügyeleti és Biztosítási Pótadók Fizetési Határideje!
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Figyelem: Közeleg Az Élelmiszerlánc-felügyeleti és Biztosítási Pótadók Fizetési Határideje!

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Figyelmeztetés az Adózóknak: Itt a Határidő!

Amint a naptár lapjai elkezdenek hajlani a hónap vége felé, a különösen figyelmes adózók esetében egy fontos határidő közeledtét sejthetjük. Ennek kapcsán szeretnénk emlékeztetőnkkel szolgálni, hogy az érintett egyéneknek és vállalatoknak időben gondoskodniuk kell a 2023. évi bevallásukkal összefüggő kötelezettségek teljesítéséről.

Az Élelmiszerlánc-felügyeleti Díj Második Részlete

Az élelmiszerlánc szereplőinek érdemes figyelniük, hiszen az élelmiszerlánc-felügyeleti díj második részletének befizetése vár rájuk. A díj mértékét ebben az esetben az élelmiszerlánc-felügyelet tevékenységkörében létrejött árbevétel határozza meg. A bevétel pontos számításának módját és a kötelezett csoportok körét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal webfelületén tájékozódhatnak a gazdasági subjektumok. Befizetéskor ügyelniük kell arra, hogy az adószámuk és a letöltött pénzügyi bizonylat száma szerepeljen a tranzakció közleményében.

Biztosítási Pótadó a Látóhatáron

Nem csak az élelmiszeripari vállalatok számára hoz nehéz döntéseket ez az időszak, hanem a biztosítótársaságoknak is elő kell teremteniük a 2023-ban felmerült biztosítási díjak után fizetendő pótadót. A szabályozás alapján a díjak mértéke sávosan progresszív adókulcsokkal számolandó. A kapcsolt vállalatokra külön szabály vonatkozik, hiszen azok, melyek nem olyan régen, 2022 júliusát követően váltak szét, közösen kell a kötelezettségeiket elosztaniuk.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Intézkedése

Az adókötelezettségek és díjfizetések elmulasztása nemcsak cégüknek okozhat fennakadást, hanem szigorú szankciókra is számíthatnak ily módon. A felelősségteljes gazdálkodók számára ezért kiemelten fontos, hogy alaposan átnézzék és ellenőrizzék, hogy minden ezzel kapcsolatos kötelezettségüket teljesítették-e már.

Az adózási határidők figyelmen kívül hagyása jelentős anyagi veszteségekhez és jogi következményekhez vezethet, ezért fokozottan ajánljuk, hogy a hatóságok által megszabott időpontokat mindig tartsák szem előtt. Az okos és előrelátó menedzsment része az ilyen esedékes feladatok időben történő intézése.

facebookMegosztás Facebook-on