Figyelem: Itt lesznek az adóellenőrzések januárban - Íme a NAV fókuszpontjai
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Figyelem: Itt lesznek az adóellenőrzések januárban - Íme a NAV fókuszpontjai

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Figyelmeztetés az Üzleteknek: NAV látogatások a Láthatáron

Az új év örvendetes üzleti lehetőségeket hozhat, de egyben új kihívásokat is az adóbevallás és -ellenőrzés terén. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a január közepét jelölte meg adóellenőrzési főszereplőként, kiemelten szem előtt tartva több vármegye vállalkozásait.

Bevett Vármegyék az Ellenőrök Térképén

Baranya

A NAV baranyai csapata a január 15-e és 21-e közötti időszakban belekezd az ellenőrzésekbe. Szigetvár, Pécs és az uránvárosi negyed vendéglátóhelyei, üzletei kerülnek fókuszba, ahol a nyugta- és számlaadás, online pénztárgépek, foglalkoztatási feltételek, adózás és az áruk eredetének megfelelősége kerül terítékre.

Heves Megye Komolyabb Figyelem Alatt

Ebben a hónapban a NAV hevesi csapata a mézárusokat és a szoláriumokat veszi górcső alá. Az ellenőrzések tartalmazzák a bevallásokat, online fizetési módokat és az alkalmazotti jogviszonyok tisztázását.

Komárom-Esztergom Vármegye Péküzletei

Január 15-től 19-ig a pékségek lesznek a törvény betartása szempontjából előtérben. A számlaadástól kezdve az online kasszákig sok szempont megy majd az adóhatósági ellenőrzések alá.

Nógrád Vármegye

A Nógrádi revizorok a hónap közepén fogják felmérni a kiskereskedelmi forgalmat, kiemelten a zöldség- és gyümölcs-kereskedők között. A szigorú ellenőrzések mellett nem marad ki a készpénzes tranzakciók és pénztárgépek működésének részletezését sem.

Légy Készen Az Ellenőrzésekre

A vállalkozóknak ébernek és felkészültnek kell lenniük, hisz a NAV bármely napon bekopogtathat. Készüljetek a szabályszerű adózásra és az előírások betartására ebben az időszakban. Jól dokumentált nyilvántartásokkal és átlátható üzleti folyamatokkal mindig egy lépéssel előttük járhattok!

facebookMegosztás Facebook-on