HR trendek és kihívások - A JYSK 2023-as évének belső kitekintése
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

HR trendek és kihívások - A JYSK 2023-as évének belső kitekintése

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Változás és Rugalmasság: A HR útja 2023-ban

Az idei esztendő számos cég számára evolúció és alkalmazkodás terepévé vált, ahol a változások és a rugalmasság kiemelt jelentőséggel bírtak. A JYSK-nál az év elejével kezdődő szülési szabadság utáni visszatérésből kibomló HR tevékenységek a pozitív hozzáállás és a változó körülmények közötti adaptáció próbaterepévé váltak.

A gazdasági kihívások viharában: Infláció és munkaerő-megtartás

A COVID pandémia utórezgéseit követően a háború árnyékában a JYSK HR csapatát a magas infláció, az áremelkedések és a reálbérek csökkenése nevű akadályok nehezítették meg. A munkaerő megtartása központi szerepet kapott, miközben a céges versenyképesség bérek és juttatások formájában valósult meg. A dolgozók bérezése több lépcsőben emelkedett, mely egy átlagban 45%-os növekedéshez vezetett a 2022-es év eleje óta.

Stratégia és előrehaladás: Új áruházak és fejlesztések

Ellenkezőleg a gazdasági depresszióval szembeni várakozásoknak, a JYSK tovább növelte üzleti kapacitását új áruházak nyitásával, még egy ilyen viharos évben is. A folyamatosan tartott fejlődési mentalitás és a rendelkezésre álló erőforrásokba való befektetés a vállalati stratégiának és az alkalmazotti képzésnek alapvető része maradt.

Egyéni és csapatbeli sikerek: Kinevezés a HR élére

A személyes sikerek közül kiemelkedő volt a „Head of HR” pozícióba való kinevezés, ami három ország - Magyarország, Görögország és Ausztria - HR folyamatait szövögte egybe. A család és a vállalat támogatása mellett a próbálkozások a HR szervezet felépítésére koncentráltak, aprólékos előrelépésekkel haladva.

Jövőkép és célkitűzések: Employer branding és tehetségfejlesztés

A következő évre vonatkozóan a fókusz az employer brandingra és a belső tehetséggondozásra helyeződik. Az elérni kívánt törekvések között szerepel az előmeneteli lehetőségek 80%-os arányban való megtartása a JYSK képzési programjain keresztül. A társadalmi felelősségvállalás és a sokszínűség promóciója is alapelveként került meghatározásra.

HR Tervek és Fejlődés: A vezetői ambíciók megformálása

A vezetői fejlődés terén a cél a három érintett ország munkaerő-piaci viszonyainak alaposabb megértése és a kulturális különbségekben rejlő lehetőségek feltárása mellett. Az öntudatos vezetői magatartás és az empátia alkalmazása a csapatmunka és az eredményesség kiemelt eszközeivé váltak.

facebookMegosztás Facebook-on