Befut Európa új e-mobilitási központja: LG és Magna üzem épül Miskolcon
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Befut Európa új e-mobilitási központja: LG és Magna üzem épül Miskolcon

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Európai Elektromositás: LG és Magna Felpezsdíti Miskolcot

Miskolc városa emelkedőben van az elektromos járműipar térképén; a dél-koreai LG és kanadai Magna új üzemegységével nem csak az e-mobilitás fejlődését, hanem a térség gazdasági növekedését is egy új szintre húzza. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentése az otthoni gazdasági jövőképet pozitív fényben tükrözi.

Az Autóipar Húzóereje: Kelet-Magyarország Motorja Indul

Húszmilliárd forint értékben realizálódó projektet az állam 6,2 milliárd forintos támogatással segíti elő. Ennek köszönhetően nem kevesebb, mint kétszáz új munkahely jön létre, erősítve hazánk autóipari fellegvárát és Magyarország nemzetközi megítélését.

2025-től az új gyár elektromos autók szívét képező inverterek és fedélzeti töltők gyártására fókuszál, ezzel is előmozdítva az elektromos járművek hazai piacának bővítését.

Innováció és Növekedés: Tíz Év Alatt Nagy Bővülés

Az elmúlt öt évben a magyar autóipar nem véletlenül tartozott a világ húsz legnagyobb exportőre közé. Tíz év leforgása alatt az ágazat termelési értéke 3,5-szeres növekedést mutatott, a tavalyi adatok szerint meghaladva a 12 ezer milliárd forintot.

Magyarország stratégiai lépéseket tett annak érdekében, hogy a nemzetközi vállalatok beruházásait idecsábítsa – 2021-ben 250 milliárd forintnyi munkahelyteremtő támogatás kiosztásával.

Az autóipar kiemelkedő innovációja

Miskolc városa az LG és Magna üzeme által nem csak új munkahelyekkel, de az autóipar kiemelkedő innovációjával is gazdagodik. Ezzel a fejlődéssel nemcsak a helyi közösség élhet jobban, hanem Magyarország autóipari jelenléte is még szilárdabb alapokra helyeződhet. A folyamatos fejlesztések és a beruházások révén hazánk egyre vonzóbb célponttá válik a nemzetközi vállalatok számára, és egyértelműen pozitív jövőkép rajzolódik ki az e-mobilitás hazai területén.

facebookMegosztás Facebook-on