Az Évfordulós Meglepetés: Hogyan Kerülheted el a Duplázódó Kötelező Biztosítási Díjakat?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Az Évfordulós Meglepetés: Hogyan Kerülheted el a Duplázódó Kötelező Biztosítási Díjakat?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Hihetetlen! Az Autós Kgfb Díjak Akár 100 Százalékos Növekedéssel Is Számolhatnak

Figyelmeztető jelek szólnak az autósok felé: az éves kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) díjai rendkívüli mértékben növekedhetnek. Péter, aki több mint egy évtizede vezet autót és eddig kárt nem okozott, ez évi majdnem 50 ezer forintról, jövőre közel 90 ezer forintnyi biztosítási díjra számíthat, ami lényegében majdnem megduplázódik.

Meglepő Díjemelkedések és Elveszett Kedvezmények

Laci négy és fél éves jogosítvánnyal és egy 14 éves autóval szembesülhet egy 70%-os díjnövekedéssel, több mint 80 ezer forintról majdnem 140 ezer forintra ugrott a kgfb-je. Egy elszalasztott levelezési határidő miatt lemondhatott a biztosítótól kínált kedvezményről, ami pénzügyi csapásként érte.

A Kgbf Ajánlatok Csapdájából Való Menekülés

Péter nem hagyta annyiban a dolgokat és megkereste a lehetőséget a váltásra. Sikeresen talált egy olyan ajánlatot a Genertelnél, ahol csak 36 ezer forintot kell fizetnie évente, töredékét annak, amit eredetileg fizetett volna.

Valódi Megtakarítások a Körültekintő Közlekedők Számára

Ilinek, aki októbertől számítva több éve balesetmentes, a Generalitól az előző évben kapott kedvezményes díja jelentős növekedését tapasztalhatta, a számok 30 ezer forintról 35 ezer forint fölé kúsztak, ami 17%-os emelkedésnek felel meg, az inflációhoz mérten is magas ugrást jelent.

A Díjemelkedés Mögötti Titokzatos Okok

A biztosítók árpolitikája sokszor homályba vész, de az információkat kiértékelve tudjuk, hogy az alkatrészárak emelkedése, a kárfizetések növekedése, a járműjavítás magas költsége és a különféle kockázatok és költségtényezők állnak az áremelkedés hátterében. Az ügyfeleknek aktívnak kell lenniük, és az évforduló előtt értesíteniük kell a biztosítókat kedvezmények jogosultságáról, mert az ajánlat sokat változhat.

A Cascó Árrobbanása

Cascó terén még nagyobb mértékű a drágulás, az Uniqua-biztosító ügyfeleit például több mint 20%-os növekedés sújtja, amit a forint gyengülése és az alkatrészárak drasztikus növekedése generál.

Mik A Választási Lehetőségek a Biztosítások Labirintusában?

A választási lehetőségek rengetege áll a biztosítók által kínált ajánlatok közül, és fontos, hogy az ügyfelek évente felmérjék a költségeket. Azok az autósok, akik kedvezményt nem igényelnek, jövőre komolyabb kiadásokkal számolhatnak, melyek bizonyos esetekben duplájára is rúghatnak a korábbi díjhoz képest.

A Magas Emelkedések Okai és Megoldásai

Néha a díjemelkedések egyértelműek: költözés, korosztály változás vagy a biztosítók díjszorzó változása következtében növekedhetnek az árak. Viszont a piac dinamikus, és a kiugróan magas áremelkedések esetén is megannyi alternatíva kínálkozik, a cél az, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb díjat, ami akár a korábbi díjak jelentős csökkenését is eredményezheti.

facebookMegosztás Facebook-on