A Munkaerő-stratégia Új Korszaka: Friss Változások a Munkaerő-kölcsönzésben
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Munkaerő-stratégia Új Korszaka: Friss Változások a Munkaerő-kölcsönzésben

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

A Munkaerőpiac Új Dimenziói: Mire Számíthatnak A Vállalatok?

A kormány legutóbbi döntése, amelyet 2023. december 29-én jelentettek be, jelentős változásokat hozott a munkaerő-kölcsönzés és a magán-munkaközvetítői tevékenység területén. Ezek a változások új lehetőségeket nyújtanak a cégeknek munkaerő-stratégiájuk kialakításában, amelyekkel a munkaerőpiac dinamikus növekedése és a munkáltatói igények változása navigálhatóvá válik.

Edződés a Nemzetközi Munkaerő Fogadására

Az új szabályozás értelmében a harmadik országbeli állampolgárok számára is megnyílnak korábban nem elérhető foglalkoztatási lehetőségek, mint az idénymunka. Ezenfelül, mind magasan képzett fizikai, mind szellemi foglalkozások esetében bővült a támogatási rendszer, ami jelentősen elősegítheti a külföldi munkavállalók integrálódását a magyar munkaerőpiacra.

Szemléletváltás – Külföldi Szakemberek Befogadása

Gáspár Gergely, a Work Force HR szolgáltató értékesítési és marketing igazgatójának véleménye szerint a technikai és szellemi munkakörökben egyre nagyobb szükség lesz külföldi munkavállalókra. A munkaerőpiaci hiányok, különösen az energetikai és villamossági szektort érintve, részben külföldi szakemberekkel pótolhatók. A vállalatoknak proaktív hozzáállással, és nyitottsággal kell reagálniuk a változásokra.

A Minősített Kölcsönzői Státusz Új Kríteriumai

Az új rendelet a minősített munkaerő-kölcsönzők esetében is változásokat hoz. Egy cég számára, hogy elérje ezt a státuszt, minimum ezer fő kölcsönzött munkavállalóval kell rendelkeznie, ezen belül pedig legalább ötszáz főnek magyar állampolgárnak kell lennie. Ez az intézkedés kihatással lehet a munkaerő-piaci dinamikákra és a toborzási stratégiákra.

A Munkaerő-piaci Helyzetértékelés Szükségessége

A szakmai ágazatoknak fel kell készülniük az új intézkedésekre, hogy a magyar gazdaság növekedését továbbra is eredményesen támogathassák. A szektorban hosszú éves tapasztalattal rendelkező cégek, mint például a Work Force, készen állnak az új rendelkezések fogadására és kiemelkedően kezelik a témát.

A Változások Bevezetésének Ideje

A fent említett módosítások, amelyek új fejezetet nyitnak a munkaerő-kölcsönzés történetében, 2024. január 1-jén lépnek életbe, így van idő felkészülni és adaptálni a változásokhoz.

Az új kormányrendeletnek köszönhetően kibontakozó lehetőségek és kihívások részletes vizsgálata, valamint a stratégiai alkalmazkodás elengedhetetlen a magyar munkaerőpiac szereplői számára. Szem előtt tartva a hosszú távú sikerességet, a vállalkozásoknak és HR szakembereknek egyaránt fejlesztési és adaptációs lehetőségeket kell teremtenie az új körülmények között.

facebookMegosztás Facebook-on