A Biztonságos Jövő Nyomában: Miért Választják a Magyarok a Nyugdíjbiztosítást?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

A Biztonságos Jövő Nyomában: Miért Választják a Magyarok a Nyugdíjbiztosítást?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Mi a helyzet a nyugdíjmegtakarítással Magyarországon?

Az idei adatok szerint rengetegen döntöttek úgy, hogy aktív korukban előtakarékoskodnak az időskori csendes évekre. A legutóbbi felmérés eredményeivel felszerelkezve felvázoljuk a magyarországi nyugdíjbiztosítások jelen állását és azt, hogy milyen tényezők befolyásolják az emberek döntéseit.

A járvány rányomta bélyegét a megtakarítási szokásokra

A legfrissebb felmérések rámutatnak: népes csoport állt vissza a nyugdíjcélú megtakarításokhoz a járvány után. Nem meglepő, hogy sokaknál az öngondoskodás váltott ki kiemelt figyelmet a bizonytalanságok idején. A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szerint a megtakarítást szüneteltetők most újra belekezdenek a félretételbe.

Riasztóan kevesen rendelkeznek félretett összeggel

Úgy tűnik, a nyugdíjcélú megtakarítás még mindig nem része mindenkinek az életének. A vizsgálatok arról árulkodnak, hogy jelentős részük még tájékozatlanságból vagy anyagi nehézség miatt nem tehetik meg ezt a lépést. Magyarországon kiemelkedik az a 32 százalék, aki megengedné magának, de mégsem tesz ez irányú lépéseket.

Pesszimizmus és biztonságkeresés a nyugdíjhorizont előtt

Nemzetközi összehasonlításban is érdekes képet fest a magyar emberek álláspontja. Az állami nyugdíj és a kiegészítő megtakarítások együtteséből várható jövőkép nem jóslatokkal teli. Emellett a megtakarítók elsősorban a befektetés biztonságára helyezik a hangsúlyt – kockázatosabb, magasabb hozamok helyett.

Európa népessége öregszik, a nyugdíjrendszerek feszülnek

Az előrejelzések figyelmeztetnek: az EU idősebb népességének számának drasztikus növekedése jelentősen megterheli majd a nyugdíjrendszereket. Így a magánnyugdíj-megtakarítások fontossága is növekszik, mely elengedhetetlen a kényelmes időskori életminőség biztosítása érdekében.

A nyugdíjbiztosítások iránti érdeklődés nő

A Magyar Nemzeti Bank által tesztelt adatok azt mutatják, hogy a nyugdíjbiztosítási szerződések száma folyamatosan nő Magyarországon. Az adókedvezmények maximális kihasználása érdekében sokan hajlamosak év végén eseti befizetésekre, hogy így növeljék az időskori megtakarításukat.

Adókedvezmény: egy lépés az időskori stabilitás felé

Az öngondoskodók kedvezményeket is élvezhetnek, hiszen az adórendszereink biztosítanak lehetőséget a díjbefizetések egy részének visszatérítésére, ezzel is támogatva az időskori jólétet. Minél többet fizetünk be, annál nagyobb kedvezményre számíthatunk.

Az elkövetkező évtizedek rendkívüli kihívások elé állítják Európát és Magyarországot egyaránt a nyugdíjrendszerekkel kapcsolatban. A tárgyalt felmérés eredményei alapvető jelentőséggel bírnak mindenki számára, aki elkötelezett az öngondoskodás és a helyes pénzügyi tervezés mellett. Gondoskodjunk időben a biztos jövőről, válasszuk a nyugdíjbiztosítást!

facebookMegosztás Facebook-on