Lakáshitel Kamatcsökkenés 2024: Ki Hogyan Spórolhat Nagyot?
A berkalkulator.com
eladó >>
Publikálva

Lakáshitel Kamatcsökkenés 2024: Ki Hogyan Spórolhat Nagyot?

facebookMegosztás Facebook-on
Authors

Lakáshitel Kamatcsökkenés: Ki jár a legjobban?

Azok, akik az új évre kitartottak hipotéka ügyeik rendezésével, több tízezer forintot is megspórolhattak már csak néhány hónap alatt. A lakáshitelek törlesztőinek örömére, a kormányzati kamatplafonok októberi bevezetése óta jelentős mérséklődést tapasztalhatunk, maximum 7,3 százalékos teljes hiteldíj mutatóval (THM) kínálnak nekünk a bankok.

Foglalj előkelő helyet a Kamatcsökkentés nyertesei között!

Nem szabad alábecsülnünk a kamatok hozta megtakarítások fontosságát a lakáshitel piacon. Amennyiben 20 évre 20 millió forint értékben vettünk volna fel hitelt, a kamatplafon csökkenése közel 15 ezer forintot hagyhat zsebünkben havonta. Ennek örvendetes hírnek köszönhetően sok bank már az ünnepek előtt új felhozatallal rukkolt elő.

Hitelezz Okosan: Túllépve a Kamatokon

A hitelpiacban való jártassággal rendelkező ügyfelek 7 százalék alatti THM-mel is találkozhatnak, például a MagNet Bank vagy az Erste Bank ajánlatai között. Az így igényelt kölcsönök jelentős megtakarítást – több milliós nagyságrendűt - jelenthetnek a futamidő végeztével.

Bankok, Melyek Megcáfolják a Kamatplafont

Az MBH, CIB, K&H, Gránit és OTP Bank esetében is csupán százalékpontok különböztetik meg a 7,3 százalékot a kínált THM értékeikben. Mindez még kiemeltebbé teszi azokat a bankokat, mint a MagNet és az Erste, amelyek extra mértékben csökkentették a THM-üket felülkerekedve ezzel a plafonon.

A Törlesztőrészletek Gyors Ütemű Csökkenése

A lakáshitel kalkulátorok adatai szerint mindössze egy negyedéves periódus alatt 1,2–2,7 százalékpontot esett a banki THM-ek értéke, melynek köszönhetően félvezetők tízezreket takaríthatnak meg havonta, sőt, a kölcsön teljes futamideje alatt többmilliós megtakarítást érhetnek el.

A Hitelek Kiváltásának Útvesztője

Az átváltás egyre kívánatosabb lehet azoknak, akik magas kamatrátákkal vállalták el a kölcsönöket. Ezzel a választással - a hitelkiváltás költségei ellenére is - havi szinten tízezer forintokat spórolhatnak meg, amennyiben idejében váltanak a piac legújabb, lenyűgöző THM ajánlataira.

Lakáshitel Kamatcsökkenés 2024

A fentebb említett adatok és trendek alapján láthatjuk, hogy a lakáshitelpiac változásai kulcsfontosságúak lehetnek jelenlegi és leendő hitelfelvevők számára. A végső tanulság az, hogy érdemes figyelmes figyelemmel kísérni a piacon zajló változásokat, hiszen a megfelelő pillanatban történő döntés több tízezer forintos havi megtakarítást is hozhat.

facebookMegosztás Facebook-on