Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-24 : Gyöngyi
Tegnapi névnap 10-25 : Salamon
Mai névnap 10-26 : Blanka, Bianka
Holnapi névnap 10-27 : Dömötör
Holnaputáni névnap 10-28 : Szabina

Nyugdíj melletti munkavégzés szabályai

E-mail

A nyugdíjreform újabb szabályai és a teljesen átdolgozott ellátási rendszer számos helyen befolyásolja a nyugdíj melletti munkavégzés szabályait. Az új szabályok a korhatár előtti nyugdíjasokat választás elé állította, hogy nyugdíjba vonuljanak-e, vagy tovább dolgozzanak. Ugyanis a változások és az új szabályozások leginkább a korhatár alatti nyugdíj melletti munkavégzést befolyásolják.

 

Azok ,akik elérték a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt, a 62 évet, továbbra is korlátlanul dolgozhatnak, vagy vállalkozhatnak kiegészítő tevékenységként a nyugdíja folyósítása mellett, hiszen az öregségi nyugdíj melletti munkavégzés nem befolyásolja a nyugdíjra való jogosultságot. Azonban aki a nyugdíj folyósítása mellett munkát végez, annak számolnia kell azzal, hogy a megszerzett jövedelmét járulékfizetési kötelezettség terheli majd.

A korkedvezményes nyugdíj mellett munkát vállalóknak számolniuk kell azzal, hogy egy bizonyos jövedelemszint felett a nyugdíj folyósításáról részben vagy egészében le kell mondaniuk. A gyakorlati életben ez annyit jelent, hogy az éves törvény által meghatározott keretet nem szabad átlépni. Ameddig a kereten belül van a kereset addig a nyugdíj folyósítása korlátlan. A jelenleg érvényben lévő szabályozás alapján ez a keret az év első napján érvényes minimálbér 12-szerese. Az engedélyezett keret túllépését követően a következő hónaptól az év végéig szüneteltetnie kell a nyugdíját, s ezt a munkáltatónak be kell jelentenie az adóhatóságokhoz. Ezt követően az adóhatóság értesíti majd a nyugdíjfolyósítót.


Hozzászólások  

 
+1 #6 Géza 2012-10-26 15:09
Rendes öregségi nyugdíjas vagyok. Egy MLM hálózatból jutalékot szeretnék kapni,- nem vállalkozóként. Szerződéskötés esetén pl: 100 000 Ft havi jutalék megállapításáná l, mennyi tényleges összeget kaphatok kézhez, amit már semmilyn közteher nem illet?
Idézés
 
 
0 #5 Pataki Julianna 2012-09-12 10:28
Azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjban részesül pl. év közben júliustól, akkor a nyugdíj melletti munkavégzés utáni éves keretösszeget júliustól kell számolni, vagy beleszámít már a nyugdíjazás előtti félév munkaviszonyból származó jövedelme is? Pl. júliusig már valaki kb. 2 milliót keresett, utána lett nyugdíjas, akkor abban az évben már kimerítette a keretet?
Idézés
 
 
-3 #4 Polgár Zsuzsanna 2012-02-28 12:55
Tavaly júniusától előrehozott öregségi nyugdíjas vagyok, és csökkentett munkaidőben újra dolgozom. Ebben az évben mennyi brutto jövedelmem lehet a nyugdíjam mellett?
Köszönettel:P.Zs.
Idézés
 
 
+2 #3 Kiss József 2012-01-27 21:30
Saját jogú,öregségi nyugdíjas vagyok!
A nyugdíj mellett,alkalma zottként dolgozom,heti 36 órát meghaladja.
Ha másodállásként gyakorlom a vállalkozást!!
Akkor mit kell fizetnem a vállalkozás után.
Tehát nyugdíjas vagyok,mellette alkalmazottként a bérem után mindent fizetek.
Ha másodállásban vagyok vállalkozó,akko r csak a keletkezett,jöv edelem után kell fizetnem!
Vagy pedig úgy kell fizetnem a vállalkozás után,mintha fővállalkozó lennék!
Nagyon megköszönöm a segítőkész választ!Voltam az adóhivatalnál érdeklődni!De fogalmuk sincs mi vonatkozik rám!Azt mondták,hogy még ilyennel nem találkoztak!Már mint az én "konstrukciómmal "
Nyugdíjas+főáll ásban alkalmazott+más odállásban vállalkozó!
Nem hiszem el,hogy én vagyok csak így!!!
Mégegyszer köszönöm a segítséget!Eset leg hova írjak,hogy konkrét elfogadható választ kapjak?
Idézés
 
 
+3 #2 kis lajos 2012-01-15 19:53
AZ VOLNA A KÉRDÉSEM,HOGY A AZ"ESETI MEGBIZÁSI SZERZŐDÉSSEL" VÉGZETT MUNKA ESETÉN A MUNKÁLTATÓNAK,A MUNKAVÉGZÉS ELŐTT BE KELL-E JELENTENIE A DOLGOZÓT.?
vAGY EZ UTÓLAGOS?
hÁNY PÉLDÁNYBAN KELL KITÖLTENI AZ ESTI MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉST?
Idézés
 
 
-3 #1 Szentiványi Istvánné 2012-01-05 19:31
Érdeklődnék hogy 59 éves III.csop. rokkant nyugdíjas vagyok
32 éves munkaviszony után 49.000.-Ft rokkant nyugdíjat kapok.
2011 júniustól sikerült 6 órás állást találnom itt a bruttó bérem
70.500.-Ft. Szeretném megtudni, hogy milyen járulékokat kell levonnia a munkáltatónak. és hogy részmunkaidő esetén kaphatok e 2012-ben minimálbér emelést.
Valamint, hogy dolgozhatok-e egész évben.
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: