Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-24 : Gyöngyi
Tegnapi névnap 10-25 : Salamon
Mai névnap 10-26 : Blanka, Bianka
Holnapi névnap 10-27 : Dömötör
Holnaputáni névnap 10-28 : Szabina

NAV árverés menete és tudnivalói jármű, ingatlan és ingóság esetén

E-mail

nav_arveresAz adózás szabályait a 2003. évi XCII. törvény tartalmazza. Az adóhatóság végrehajtásai során lefoglalt ingóságokat és ingatlanokat árverésen, elektronikus árverésen illetve nyilvános pályázatokon értékesíti az adóhatóság. Az említett törvény  rendelkezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz a NAV árverés szabályairól is.

Ez a törvény Art. 156 §-a különböző fejezeteiben található; a részletes árverési szabályozást az Üzemeltetési Szabályzat írja le. Az árverés résztvevői és a nyertes az árverés bejezéséig névtelen marad. Az árverés nyertese az árverési vételár kifizetése ellenében az adóigazgatóságnál veheti át az árverésen  megnyert ingóságot vagy ingatlant.

 

A NAV árverés legnépszerűbb és legegyszerűbb formája az elektronikus árverés. Ez egy virtuális árverési csarnokon keresztül történik, ami az Elektronikus Árverési Felület. Vannak bizonyos speciális szabályok bizonyos fajta ingatlan árverésekre vonatkozóan, de általánosságban elmondható, hogy az árverésen mindenki licitálhat, azaz vevőként részt vehet, ha elfogadja az árverési szabályokat és regisztrálta magát az Ügyfélkapun. Magánszemély esetében csak nagykorú egyén vehet részt vevőként az árverésen. Az Elektronikus Árverési Felület elérhető a következő web-oldalon: https:/arveres.apeh.hu.

A vevő meghatalmazottal is képviseltetheti magát az árverésen. Ez esetben csak elektronikus árverés jöhet szóba. A meghatalmazást a 08F180 jelű adatlap kitöltésével lehet érvényesíteni. Az árverésre vonatkozóan hirdetmény jelenik meg, ez a NAV árverés tulajdonképpeni meghirdetése. A hirdetmény tartalmazza az árverésre kerülő ingóságok és ingatlanok, valamint magának az árverésnek a  legfontosabb adatait, mint például az árverés kezdő időpontját. Ez azért is lényeges, mert az Üzemeltetési Szabályzat előírja, hogy az árverés a hirdetményben megjelölt kezdő időponttól számított 3. nap 21. órájáig tart. A törvény szabályoz néhány kivételes esetet, amikor ez az időtartam meghosszabbításra kerülhet.

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: