Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-23 : Előd
Tegnapi névnap 10-24 : Gyöngyi
Mai névnap 10-25 : Salamon
Holnapi névnap 10-26 : Blanka, Bianka
Holnaputáni névnap 10-27 : Dömötör

Önéletrajz németül - Német önéletrajz minta letöltése

E-mail

Önéletrajz németül készülhet hagyományos, klasszikus formában, de hatásosabb az amerikai típusú önéletrajz német nyelven. Ez egy maximum két oldalas ismertető a jelentkező legfontosabb adataival. A minta interneten letölthető, csak a személyes adatokkal kell kitölteni a megadott formát.  Az önéletrajz először is tartalmazza az alapvető személyes adatokat, mint a pályázó neve, születési helye, dátuma, lakcíme, vezetékes és mobil telefonszáma, e-mail címe, családi állapota. Nagyon fontos, hogy a megadott adatokban tévedés ne legyen. 

Szem előtt kell tartani azt a célt, hogy az önéletrajz úgy készül, hogy az álláshirdető szükségét érezze a pályázóval történő személyes beszélgetésnek. Amennyiben önéletrajz németül készül, szokásos egy rövid kísérőlevelet mellékelni bevezetőként, amelyből kiderül, hogy mi késztetett arra, hogy önéletrajz német nyelven készüljön, azaz a pályázó számára miért éppen a szóban forgó állás a vonzó, illetve, hogy az állás kínálójának miért éppen ő a megfelelő személy.

Az önéletrajznak a következő adatokat mindenképpen tartalmaznia kell tömören, de precízen:
-    munkahelyek:        a felsorolást a legutóbbival kell kezdeni, beírandók a dátumok, pozíciók, feladatok, felelősség vállalások
-    iskolai tanulmányok: a felsorolást a legutolsó adattal kell kezdeni, megjelölendők a dátumok, az iskolák, a szakok és a képzés hivatalos elnevezései,  egyéb, tudományos munkák és különleges képzések, amennyiben a  szóban forgó munkához kapcsolódnak
-    nyelvismeret:        egyike a legfontosabb szempontoknak. Megadhatók külön a nyelvvizsgák és külön a nyelvismeret.  Lehetséges például nagyon jó nyelvtudás nyelvvizsga nélkül is.
-    egyéb ismeretek:    számítógép, vezetői engedély, hobby stb.

A német nyelvterületeken általában referenciát kérnek. Leghasznosabb /ha pozitív vélemény várható/ a korábbi főnökök valamelyikének megjelölése. Általában két referencia megadása szokásos.  Nagyon fontos, hogy az önéletrajz minden adata kiállja az ellenőrzést. Minden esélyt elveszít az állás elnyerésére az, akiről kiderül, hogy nem reális illetve valótlan adatokat tüntetett fel önéletrajzában. Különös súlyt kap ebből a szempontból a nyelvtudás, mivel az interjúk általában már eleve német nyelven folynak, ha az állás betöltéséhez német nyelvtudás szükségessége került megjelölésre.

Töltse le online: Német önéletrajz minta letöltése

Előnyt jelent, ha valaki motivációs levelet is csatol önéletrajzához még akkor is, ha azt esetleg nem kérték. Ebben ajánlatos a karriercélok, viszont kerülendő a kívánt fizetés megjelölése. Nagy súlyt kell fektetni a helyes megszólításra, helyesírásra, levélformára, befejezésre, aláírásra és a dátumra. Nem ritka, hogy fényképes önéletrajzot kérnek; ilyenkor legjobb egy egyszerű igazolványkép küldése.

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: