Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-22 : Orsolya
Tegnapi névnap 10-23 : Előd
Mai névnap 10-24 : Gyöngyi
Holnapi névnap 10-25 : Salamon
Holnaputáni névnap 10-26 : Blanka, Bianka

Önéletrajz Angolul - Angol önéletrajz minta letöltése

E-mail

Az amerikai típusú önéletrajz angolul történő elkészítése egy angol nyelvterületű munka megcélozása esetén elvárás. Ez egy nagyon tömör összefoglaló a jelentkező részéről, de minden - a munkavállalás szempontjából - lényeges adatot tartalmaz. Oldalunkról letölthetők olyan minták, melyekbe a munkát keresőnek személyes adatait kell csak beírnia, a formát nem kell kitalálnia. A „száraz adatok”, mint a név, születési dátum, lakcím, telefonszám, e-mail cím, családi állapot természetesen kiegészítendőek.

Elvárás az önéletrajz angolul való kiküldésénél a további lényeges jellemzők megadása:
-    munkahelyek:     a felsorolást a legutóbbival kell kezdeni, elvárás a dátumok, pozíciók, feladatok, felelősség vállalások megjelölése
-    iskolai tanulmányok: a felsorolást a legutolsó adattal kell kezdeni, a dátumokat, az iskolák és a képzés, valamint a szakok hivatalos nevét meg kell jelölni
-     egyéb, különleges képzések, tudományos munkák: akkor érdemes megjelölni, ha kifejezetten kapcsolódnak a szóban forgó munkához
-    nyelvismeret:        egyike a legfontosabb ismertetőjegyeknek. Javasolt megadni a nyelvvizsgákat /ami dokumentálható/ és a nyelvismeretet külön, ha a kettő között eltérés mutatkozik. Pl. van nyelvvizsga, de nincs gyakorlat stb.
-    egyéb ismeretek:    számítógép, vezetői engedély, hobby stb.

Tipp: Angol önéletrajz minta --- Önéletrajz minta Magyarul

Nagyon fontos, hogy az önéletrajz valós és reális adatokat tartalmazzon. Igen kellemetlen és elve hátrányos helyzetet okoz a munkahelyért való versenyben, ha például azonnal kiderül egy szóbeli interjú során, hogy a nyelvtudás nem olyan szintű, ahogy az az önéletrajzban feltüntetésre került.

Az önéletrajz angolul történő elküldése esetén feltétlenül javasolt – legtöbb esetben kérik is – motivációs levél mellékelése. Tekintettel arra, hogy ez egy szabadabb forma, mint az önéletrajz, még fokozottabban kell vigyázni a helyesírásra és nyelvtan helyes használatára. A motivációs levélben csak olyan tényezőket előnyös megemlíteni, ami a konkrét álláshoz tartozik, nem általánosságban, mint például „szeretem a kihívásokat”.  Fontos ezen kívül, hogy a levélben a helyes – nem bizalmas – megszólítás szerepeljen, természetesen attól függően, hogy az általános vagy ismert-e a személy, aki a levél címzettje. Ugyanilyen fontos és elvárt a megszólítással való összehangolás a levél befejezésénél. Nem szabad elfeledkezni az általános levélstílusról sem, miszerint azt mindig alá kell írni és dátummal ellátni.

Kísérheti az önéletrajzot és a motivációs levelet – szükség esetén – még fénykép is. Legjobb, ha ez egy igazolványkép és nem egy családi fotó, vagy baráti összejövetelről készült kép. Nem arra kíváncsi a munkáltató, hogy a pályázó „szép-e”, hanem arra, hogy megjelenése megfelelő-e az adott álláshoz.

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: