Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 10-24 : Gyöngyi
Tegnapi névnap 10-25 : Salamon
Mai névnap 10-26 : Blanka, Bianka
Holnapi névnap 10-27 : Dömötör
Holnaputáni névnap 10-28 : Szabina

SZÉP Kártya 2012

E-mail

A béren kívüli juttatások közül a Széchenyi Pihenő Kártya névre szóló, bankkártya szisztémával működő elektronikus utalványkártya, mely nem átruházható, de a közeli hozzátartozók és családtagok számára is névre szóló társkártya igényelhető hozzá. 2012-től éves szinten összesen 450 ezer forint összegben adható, kedvezményes adózással: 119 százalékos adóalapra számítva 10 százalék egészségügyi hozzájárulás és 16 százalék szja fizetendő utána.

 
A (Széchenyi Pihenő Kártya) SZÉP Kártya 2012. évi szabályai némileg változnak, a kártyán belül alszámlákat alakítanak ki, ezen belül a következő juttatások adhatók:

vendéglátás alszámlájára utalható, étkezési szolgáltatásra felhasználható melegkonyhás vendéglátóhelyeken – beleértve a munkahelyi étkeztetést is – maximum 150 ezer forint;
szálláshely alszámlájára utalható, szálláshely-szolgáltatásra felhasználható maximum 225 ezer forint – szálláshely fizetésére használható fel a hazai turizmus keretén belül,
szabadidő alszámlájára utalható, az egészségmegőrzést, a szabadidő-eltöltést, a rekreációt szolgáló szolgáltatásra felhasználható maximum 75 ezer forint összegben.

A szabályozás szerint adható éves keretösszeget több juttató esetében együttesen kell meghatározni. A SZÉP Kártya 2012. évben előnyösebb lesz mindenki számára, mint az üdülési csekk vagy az étkezési utalványok, mivel a munkáltatók számára a juttatás folyósítása díjmentes, megvásárlásakor nem kell szolgáltatási jutalékot kellett fizetni utána. a munkavállalók számára pedig a főkártya, és a fizetési tranzakció szintén díjmentesen vehető igénybe.

Társkártya díja – megegyezően elvesztés vagy rongálódás esetén a pótkártya díjával megegyezően –  1.500 Ft + ÁFA. A pótkártya a bankkártyához hasonlóan elvesztés esetén letiltható, így a rajta lévő utalvány értéke nem vész el. A munkáltatónak szerződést kell kötnie az általa kiválasztott SZÉP kártya forgalmazóval – jelenleg az OTP bank, az MKB bank és a K&H bank – mely kiválasztott forgalmazó a kártyákat a munkavállalók rendelkezésére fogja bocsátani.

A SZÉP Kártya 2012. évi változata egyszerűen lesz használható, a fizetésnek több módja is lehetséges, elfogadóhelytől függően. Amennyiben az elfogadóhely rendelkezik kártya leolvasó készülékkel, akkor POS terminálon keresztül – mint a bankkártyával – fizethetünk, igénybe vehető webshopon keresztül, de fizethetünk telefonon keresztül is, ha az elfogadóhely erre szerződött a kibocsátóval. Ezen kívül a kártya használata lehetséges a Széchenyi Pihenőkártya Portálon is, amennyiben a kibocsátó - forgalmazó rendelkezik ezzel, mint például az OTP Bank.

Hozzászólások  

 
+1 #1 Erős János 2012-02-10 10:02
szépkoruak üdülési csekk igénylő lapot hol találom?
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: