Bérkalkulátor 2013

Nettó bér 2013

fizetési felmérés

Tegnapelőtti névnap 07-23 : Magdolna
Tegnapi névnap 07-24 : Lenke
Mai névnap 07-25 : Kinga, Kincső
Holnapi névnap 07-26 : Kristóf, Jakab
Holnaputáni névnap 07-27 : Anna, Anikó

Rokkantsági nyugdíj számítása 2012

E-mail


2012. január 1-től megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rehabilitációs járadék, az átmeneti járadék, a rendszeres szociális járadék, a baleseti rokkantsági nyugdíj, valamint a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka. A rehabilitációs hatóság javaslata szerint a megváltozott munkaképességűek ellátása rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás lesz.

A rokkantsági nyugdíj számítása 2012 januárjától némileg másképp működik majd, azok lehetnek jogosultak az ellátásokra, akiknek az egészségi állapota 60 százalékos vagy ennél kisebb mértékű, tehát az ellátásokra azok a személyek lesznek jogosultak, akik a jelenlegi rendszerben 40 százalékos egészségkárosodott személyeknek számítanak.

A rokkantsági nyugdíj az egészségkárosodás miatt elvesztett keresetet pótló ellátás, addig jár, amíg más jogosultsági feltételek mellett fennáll a keresetveszteség is. Rokkantsági nyugdíj jogosultság megállapítását is jövedelemvizsgálat előzi meg. Amennyiben a szolgálati idő megszerzése előtt keletkezett a rokkant személy egészségkárosodása, akkor a rokkantsági nyugdíjra jogosultság szempontjából előírt keresetcsökkenést a rokkantsági nyugdíj megállapításához a megelőző négy naptári hónap átlagkeresetét kell vizsgálni. Fontos, hogy a megállapításnál az EGT- államban, illetve a szociális biztonsági egyezmény hatálya alá tartozó személyek esetében a szerződő államban megszerzett keresetet is.

A megváltozott munkaképességű ellátást minden esetben kérelmezni kell, és abban az esetben állapítható meg, amennyiben a kérelem benyújtását megelőző öt éven belül a kérelmező személy rendelkezett  társadalombiztosítással minimum 1095 napon át. Nem kell kérelmet benyújtaniuk azoknak, akik 2011. december 31-én az átalakuló ellátások valamelyikében részesültek.

A rokkantsági nyugdíj számítás 2012. évtől a következő képen alakul:
Abban az esetben, ha a személy egészségi állapota és így foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, de foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, akkor a havi átlagjövedelem 40 százaléka, de legalább a minimálbér 30 százaléka, de legfeljebb a minimálbér 45 százaléka lesz a járandóság

Abban az esetben, ha a személy egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, de esetében a foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, a havi átlagjövedelem 60 százaléka, de legalább a minimálbér 45 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka lesz az illetmény összege. Az a személy, aki kizárólag folyamatos segítséggel foglalkoztatható a havi átlagjövedelem 65 százaléka, de legalább a minimálbér 50 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka járandóságra számíthat.

Az ellátás összege a havi átlagjövedelem 70 százaléka, de legalább a minimálbér 55 százaléka és legfeljebb a minimálbér 150 százaléka lesz az egészségkárosodása jelentős és önellátásra nem vagy csak segítséggel képes személyek esetében. Az ellátás évenkénti emelése a nyugellátással azonos mértékben emelkedik a rokkantsági nyugdíj esetében is. A rehabilitációs ellátás és a rokkantsági ellátás jövedelempótló jellegű, vagyis csak akkor jár, amennyiben a megváltozott munkaképességű személy keresőtevékenységet képtelen folytatni.

Rehabilitációs ellátásra az lesz jogosult, akinél a komplex minősítés eredménye az, hogy az illető rehabilitálható. Rokkantsági ellátás 2012-től annak jár, akinek nem javasolható rehabilitációja, illetve olyan nagy mértékű az egészségkárosodása, hogy önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes.

 

Hozzászólások  

 
0 #9 Gym Flooring 2014-06-22 06:19
Instant flooring is made either out of rubber, or a harder substance.
Once the wood glue dries, drill three, roughly equidistant holes along
the sides of the box, and then drive the 3" wood screws into the holes to fasten your 'frame' together. The resin bonded approach involves laying the resin over the base and then scattering the aggregate over the tacky resin.
Idézés
 
 
0 #8 Rubber Flooring| 2014-06-02 00:36
The process is emission and Volatile organic compound free of charge, allowing for healthy rooms.
Carpets that are hand woven with fascinating designs and top quality textures will make the flooring captivating
to everyone visiting your work place. Choosing from among the various flooring
styles can be quite difficult to because there are so many
styles on the market you can be spoiled for choice.
Idézés
 
 
0 #7 Playground Flooring 2014-05-17 19:35
However, tires can be recycled in places such as specialist factories all over the world where they are processed into rubber crumb and used for sports tracks, playgrounds, fenders,
and crash barriers. The fibers tend to be tightly woven, preventing them
from becoming worn down or pulled out by excessive use.
Determine if you will be living in the home for many years or just
a few.
Idézés
 
 
0 #6 Playground Flooring 2014-05-16 15:56
If you scrape, you need to have the rubber flooring installed flush with the floor.

Such flooring brings a sophisticated look to the
house with added benefits. com offer a wide
variety of skating rink supplies for rent, including skates,
skate sharpeners, rubber matting, holiday decorations, event lighting, and ice rink seating
at most competitive rates.
Idézés
 
 
0 #5 | Rubber Flooring | 2014-05-13 17:38
The main aim of an insulating material is to separate
electrical conductors without passing current from
one to the other and to safeguard individuals from electrically energized
wires and parts. The fibers tend to be tightly woven,
preventing them from becoming worn down or pulled out by excessive
use. This article will take a look at some of the various flooring styles and give some pointers
as to how they can be chosen to get the best deal.
Idézés
 
 
0 #4 Erika 2012-05-12 16:42
Felháborítónak tartom, hogy a rehab ellátás melett nemlehet dolgozni. Választani kell vagy 27000ft vagy 29000ft amit most keresek.Hiszen ha a kettőt összeadom is nagyon kevés. Hülye idióta aki ezt a törvényt meghozta.Ha egyszer egészségkárosod ott vagyok akkor csak olyan minkát is tudok elvégezni. Amiért annyit is fizetnek. Ezután miből éljek meg?Erre nemtudnának a nagyokosok válaszolni?
Idézés
 
 
+3 #3 egy fafejü 2012-03-17 22:25
Ha 2013-ban leszek öregségi nyugdijas ,és 36 évet dolgoztam (tiz éve rokkant vagyok 67 % -os )mennyi nyugdijra számithatok? Az alapbér minimum kétszerese után fizettem járulékot egész életemben.Kaphatok megfelelő választ valakitől ?
Üdv. egy megfásult -tól
Idézés
 
 
0 #2 xy 2012-01-27 01:00
Én rengeteg családot ismerek akik kapják a rokkantsági nyugdijat és bányász egészségi károsodási járadékot és mellette 12 meg 8 orát folyamatossan dolgozznak ezektől miért nem veszik el?vagy hogy tudnak dolgozzni? egyáltalán?
Idézés
 
 
+1 #1 Benedek Gyuláné 2011-12-20 11:39
1 csoportos 100% rokkantnyugdíja s vagyok. Kérdezném,hogy a fogyatékossági támogatás megmarad e?Válaszukat köszönöm
Idézés
 

Hozzászólás


Biztonsági kód
Frissítés

You are here: